חירט וילדרס, מנהיג הימין הקיצוני בהולנד, נחשב כבר שנים לילד הרע של הפוליטיקה שם. בבחירות האחרונות שהתקיימו בנובמבר הפכה המפלגה שלו לגדולה בפרלמנט של הולנד. בריאיון מיוחד שהעניק לחדשות 12 התיישב וילדרס כשמאחוריו דיוקנו של וינסטון צ'רצ'יל. הוא מדגיש שאירועי 7 באוקטובר בישראל המחישו להולנדים את הסכנה שבפניה הם עומדים.
"זאת לא הסיבה היחידה לניצחון שלנו אבל זו סיבה חשובה, מכיוון שאנשים יודעים שלא רק ישראל אלא גם אירופה נמצאת היום תחת איום", אמר. וילדרס חידד את דבריו: "אנשים ראו אחרי 7 באוקטובר שמיליוני אנשים בערי הבירה שלנו יצאו והפגינו למען רדיקליות, חיזבאללה, הג'יהאד האיסלאמי והחמאס".
איך אתה חושב שישראל צריכה לסיים את המלחמה הזאת?
"אסור לסמוך על חמאס, הוא פתח במלחמה ועכשיו הם מתלוננים. אין לי בני משפחה חטופים אז אולי זה קל עבורי להגיד אבל אל תתפשרו עם טרוריסטים כי בסופו של דבר הם לעולם לא יפסיקו - הם ישקרו".
חצי שנה לקח לפוליטיקאים ההולנדים להקים ממשלה שתהיה סוג של ניסוי. וילדרס שעומד בראש הסיעה הגדולה בפרלמנט לא יהיה ראש ממשלה וגם לא שר. "אולי זה היה צעד אחד רחוק מדי עבור הקואליציה, בינתיים, שאהיה ראש ממשלה", אמר. שבוע אחרי השבעת הממשלה וילדרס מדגיש שאת עמדותיו לא שינה, אבל את סדר העדיפויות כן.
אז אתה לא תוציא את הקוראן מהחוק כפי שהבטחת, וגם לא תסגור את הגבולות.
"יש נושאים חשובים יותר עבורי כעת והדבר החשוב ביותר בהסכם הקואליציוני שלנו, עבור המפלגה שלי כמובן, הוא מדיניות הגירה והענקת מקלט קשוחה יותר".
במסגרת ההתמסדות, וילדרס נאלץ גם לוותר על המועמד המועדף עליו לתפקיד סגן ראש הממשלה - הולנדי שנולד בתל אביב. שירותי הביון ההולנדיים טוענים שיש להם "בעיה איתו".
האם גידי מרקוסובר הינו סוכן מוסד?
"זה משהו שקוראים בעיתונים אני לא חושב שזה המקרה. אבל שוב, אני לא יודע כי הם לא אמרו לי. זה סוד מדינה וזאת הסיבה ששירות המודיעין לא אמרו לא לי ולא לפרלמנט".
הוא מעולם לא הסתיר את אהדתו לישראל ומדגיש את זה גם היום: "ישראל זקוקה לחברים ואני מנסה להיות חבר של ישראל, אתם צריכים עוד הרבה חברים כי זה כרוך בלקיחת סיכון פוליטי, אבל אנשים צריכים לעשות אז זה. אנשים צריכים לקום ולתמוך במדינה החופשית והדמוקרטית היחידה במזרח התיכון שזאת ישראל ושהיא אחת מאיתנו".
וילדרס מדגיש שהקשרים עם ישראל מופיעים בהסכם הקואליציוני בהולנד, כולל התחייבות עקרונית להעביר את השגרירות לירושלים. "זה חלק מההסכם הקואליציוני, זה לא יקרה מחר אבל בזמן המתאים, בעוד כמה שנים, אני מקווה שנעביר את השגרירות שלנו לירושלים", הצהיר.
לסנקציות שהטיל האיחוד האירופי על מתנחלים קיצוניים ממשלתו לא תתנגד, הוא גם לא מתחייב שהולנד לא תכיר במדינה פלסטינית. "זה לא בהסכם הקואליציוני, אז הממשלה צריכה להשיג רוב - או עם האופוזיציה או עם הקואליציה. זה לא הוחלט לא ערכנו הסכם על כך", הבהיר.
לקראת סיום, אני תוהה לאן נעלמה השפה הבוטה בה השתמשת כלפי איסלאם ומהגרים.
"זה עדיין שם, ואני עדיין מאמין שאיסלאם זאת דת אלימה שאין בה חמלה, היא דת שאינה תואמת את ערך החירות. אבל בסופו של דבר, כשנמצאים בממשלה, יש נושאים שהם בראש סדר העדיפויות מבחינת העם שלי, והם רוצים שאנחנו נפעל כעת לעצירת ההגירה ולעצירת זרם בקשות המקלט ממדינות שאינן מערביות".