הסלמת הלחימה בין ישראל וחיזבאללה בימים האחרונים גורמת לדאגה גדולה ברחבי העולם. בממשל ביידן ממשיכים לקרוא להימנעות ממהלך צבאי קרקעי של צה"ל בלבנון, אך גם מביעים תמיכה בתקיפות האוויריות נגד יעדי הטרור של חיזבאללה. נשיא איראן המבקר בארה"ב מבהיר כי איראן תהיה חייבת להמשיך לעמוד לצידה של חיזבאללה.
אתרים רבים ברחבי העולם מציינים את העובדה כי אתמול נרשם היום הקטלני והמדמם ביותר בלבנון מאז סוף מלחמת האזרחים במדינה בשנת 1989, והרבה יותר מימי מלחמת לבנון השנייה בשנת 2006. רבים הציגו את סיקור המלחמה בכותרות הראשיות, עם תמונות ההפצצות ועשרות אלפי אזרחי לבנון שנמלטו מאזורי הקרבות.
"לבנון מתהפכת לאחר שכ-500 בני אדם נהרגו בהפצצות הישראליות", נכתב בכותרת הראשית בוושינגטון פוסט. "ישראל נחושה להחזיר את התושבים לצפון, רבים רואים במלחמה כאפשרות היחידה", נכתב בכותרת מרכזית נוספת.
בגרדיאן הבריטי נכתבו כותרות שהתנערו מאוד מהנרטיב הישראלי במלחמה, והתייחסו בגישה מאוד מסתייגת לעמדות הישראליות על תקיפת מצבורי הנשק של חיזבאללה. "ישראל שיגרה מתקפות נוספות נגד חיזבאללה שהרגו כמעט 500 בני אדם בלבנון. תקיפות אוויריות ישראליות נגד 'עשרות' מטרות חיזבאללה לכאורה מגיעות במקביל לחשש מהסלמת המתיחות לכדי מלחמה אזורית רחבה".
רבים מאנשי ממשל ביידן אמרו לניו יורק טיימס כי הם אומנם חושבים שלישראל יש "כל זכות" לתקוף את חיזבאללה, והם מתארים את ארגון הטרור כ"מדינה בתוך מדינה", אך גם מספרים כי קיים נתק מעשי בין ראש הממשלה נתניהו והנשיא ביידן. בין שני המנהיגים לא היו שום שיחות מאז יום שלישי, אז התפוצצו הביפרים של אנשי חיזבאללה, ובכל האירועים המשמעותיים שהתרחשו מאז – עם פיצוץ מכשירי הקשר, חיסול בכירי חיזבאללה בדאחיה ביום שישי וההפצצות הנרחבות אתמול. "נראה שזה מעיד כמה מעט יש להם לומר זה לזה", נכתב.
על פי דיווח ב-CNN, בבית הלבן עובדים "בקדחתנות" כדי למנוע הסלמה בעימות בין הצדדים ולמנוע מלחמה רחבה יותר, אך מדגישים גם כי חיזבאללה ספג מכה קשה מאוד. "אנחנו הכי קרובים להידרדרות למלחמה אזורית" מאז שחמאס ביצע את טבח 7 באוקטובר, אמר גורם רשמי בוושינגטון. בארה"ב מעריכים כי גם לא ישראל וגם לא חיזבאללה מעוניינים להגיע לתרחיש של מלחמה כוללת, אך בכיר במשרד החוץ האמריקני "הביע ספקנות" בנוגע לגישה הישראלית של הסלמה לשם רגיעה (אסקלציה לשם דה-אסקלציה). "הם ככל הנראה החזירו את חיזבאללה 20 שנה לאחור", אמר אחד הגורמים שצוטטו בכתבה.
גם ברוסיה מביעים דאגה גדולה מהתפתחות הדברים, ודובר הקרמלין אומר כי במוסקווה "מודאגים מאוד מהתקיפות הישראליות בלבנון, וכי זה עלול להיות מאוד מסוכן ולערער את היציבות באזור כולו". שגריר רוסיה בביירות קרא הבוקר לכל האזרחים הרוסים לעזוב את לבנון ולא להגיע אליה, והזהיר כי "הסיכוי למלחמה רחבה גבוה מאוד".
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן, אמר בריאיון לרשת CNN כי "אנחנו לא יכולים לאפשר ללבנון להפוך לעוד רצועת עזה בידי ישראל". הוא הזהיר כי "חיזבאללה אינו יכול לעשות זאת לבד – נגד מדינה שמוגנת ונתמכת ומתוספקת על ידי מדינות המערב – מדינות אירופה וארה"ב". פזשכיאן הוסיף כי האירועים "עלולים להידרדר לעימות אזורי – שעלול להיות מסוכן לעתיד העולם וכדור הארץ, ולכן עלינו למנוע המעשים הקרימנליים הנמשכים שישראל מבצעת בלבנון".