ממשלת יוון הודיעה כי תגביל את גישת התיירים לכמה מהיעדים האהובים ביותר. ראש הממשלה קיריאקוס מיטסוטאקיס הודיע כי המדינה תקדם כמה רפורמות כדי להבטיח את צמצום הפגיעה בתושבים המקומיים, בניסיון להמשיך ולשמר חוויית תיירות טובה במדינה. על כוונת הרפורמה החדשה כמה מהיעדים האהובים ביותר על ישראלים, כמו מיקונוס וסנטוריני.

במסיבת עיתונאים שערך ביום שבת הודיע מיטסוטאקיס כי החליט להטיל מיסים גבוהים יותר על תיירים שיגיעו לכמה יעדי מפתח ביוון בשיט דרך הים. בתוך כך, כל תייר שיגיע בשיט לאחד מהאיים שנכללים ברפורמה יחויב במחיר של 20 אירו. הממשלה גם תטיל מיסים חדשים על מלונות ומקומות לינה תיירותיים - והכסף שייאסף יועבר לקהילות מקומיות.

סנטוריני, יוון (צילום: רויטרס)
סנטוריני, יוון|צילום: רויטרס

מעבר להגדלת המיסים, הוחלט גם להגביל את כמות הספינות וכלי השיט התיירותיים שיגיעו לכמה מהאיים שחווים "בום" תיירותי יוצא דופן. ראש ממשלת יוון הבהיר כי תיירות הייתה ותמשיך להיות ממקורות ההכנסה העיקריים במדינה, ואין כוונה לפגוע בענף. "התיירות תומכת בכלכלה שלנו במשאבים משמעותיים ומקומות עבודה, אבל יש לזה גם השפעה חברתית".

סנטוריני, יוון (צילום: רויטרס)
סנטוריני, יוון|צילום: רויטרס

בכמה מהאיים האהובים והמתוירים ביותר ביוון ניכרת בשנים האחרונות מגמה של "תיירות יתר". כמו ערים ויעדים רבים באירופה ובעולם, גם ביוון החלו לפעול נגד המגמה. באפריל, בוונציה קבעו מחיר כניסה של 5 אירו ליום לתיירים במרכז העיר. בחודש יולי נערכו בברצלונה הפגנות נרחבות נגד ריבוי התיירים בעיר הספרדית. גם באמסטרדם הודיעו שהחל משנת 2026 יגבילו את מספר ספינות הקרוז שיעגנו בעיר.

סנטוריני, יוון (צילום: רויטרס)
סנטוריני, יוון|צילום: רויטרס

התיירות מהווה לא פחות מחמישית מפעילות הכלכלה של יוון. בשנת 2023 אירחה המדינה מספר שיא של 33 מיליון תיירים. ברבעון הראשון של של שנת 2024 רשמה יוון עלייה של 15.5% בהיקף התיירות ביחס לתקופה המקבילה.