הניו יורק טיימס דיווח אמש (שלישי) כי הנשיא ביידן אישר בחודש מרץ תוכנית אסטרטגית חדשה, לפיה על ארה"ב להיערך לעימות גרעיני אפשרי עם סין, רוסיה וקוריאה הצפונית. התוכנית מפורטת במסמך שמתמקד בהתרחבות המהירה של הארסנל הגרעיני של סין - שלגביו סבורים בפנטגון כי יתחרה בגודל המלאי הגרעיני של ארה"ב ושל רוסיה במהלך העשור הקרוב.
בבית הלבן לא אימתו באופן רשמי כי ביידן אכן אישר את התוכנית הזו, שנקראת "Nuclear Employment Guidance" (הנחיית תעסוקה גרעינית) - ומתעדכנת כל 4 שנים. תוכנית זו נמצאת בסיווג גבוה מאוד, שכן אין לה עותקים אלקטרוניים ורק לכמה גורמי ביטחון לאומי ספורים יש גישה אליה.
עם זאת, בכיר במועצה לביטחון לאומי התייחס למסמך התוכנית, שמטרתו לבחון האם ארה"ב מוכנה להגיב למשברים גרעיניים. הוא הבהיר כי האסטרטגיה החדשה מדגישה את "הצורך להרתיע את רוסיה, סין וקוריאה הצפונית בו-זמנית".
בעבר, הסבירות שיריבותיה של ארה"ב יוכלו לתאם איומים גרעיניים אל מול ארסנל הגרעין האמריקני הייתה קטנה. אך השותפות המתגבשת בין רוסיה לסין, והנשק הקונבנציונלי שקוריאה הצפונית ואיראן מספקות לרוסיה בעבור המלחמה באוקראינה - שינו מהותית את החשיבה בוושינגטון. כבר עכשיו, רוסיה וסין עורכות יחד תרגילים צבאיים, וסוכנויות מודיעין שונות מנסות לקבוע האם רוסיה מסייעת לתוכניות הטילים האיראניות והצפון-קוריאניות בתמורה.
התוכנית החדשה היא תזכורת לכך שבארה"ב צריכים להתמודד עם מציאות חדשה והפכפכה הרבה יותר מזו שהייתה קיימת רק לפני 3 שנים: נשיא רוסיה פוטין מאיים שוב ושוב עם שימוש בנשק גרעיני נגד אוקראינה, סין מחזיקה בנחישות ובשאיפות גרעיניות רחבות ואילו ארסנל הגרעין בקוריאה הצפונית נעשה מספיק גדול בכדי לתאם איומים עם מוסקבה ובייג'ינג.
גורמים רשמיים בארה"ב אומרים כי היה זה רק עניין של זמן עד שתוכניות המלחמה האמריקניות ישתנו נוכח הסביבה הגרעינית החדשה. "זו האחריות שלנו לראות את העולם כפי שהוא, ולא כפי שקיווינו שיהיה", אמר אחד מהם. "האתגר החדש הוא האפשרות האמיתית של שיתוף פעולה ואפילו קנוניה בין יריבינו החמושים בגרעין".