שר החוץ של בריטניה דיוויד למי הציג בפני שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן שני תנאים לביטול הגבלות הנשק שהוטלו על ישראל, כך דווח אמש (שלישי) בפוליטיקו. במהלך שיחת טלפון שקיימו השניים, כשבועיים לפני ההודעה על ההגבלות, הבהיר למי לבלינקן: נדרוש הפסקת אש והשגת גישה מלאה של ארגונים בין-לאומיים לכל האסירים הפלסטינים בבתי הכלא בישראל כתנאי לביטול ההגבלות.
על רקע פגישתם אתמול בלונדון, דווח על שיחת טלפון שקיימו השניים ב-20 באוגוסט, במהלכה עדכן למי את בלינקן על כוונתה של בריטניה להטיל הגבלות על מכירת הנשק לישראל. כשבועיים לאחר מכן, ב-2 בספטמבר, הודיעה בריטניה רשמית כי היא משהה 30 רישיונות יצוא ביטחוניים מתוך כ-350 רישיונות בין המדינות.
מהדיווח עולה כי בלינקן הביע את רצונו שבריטניה תסיר את ההגבלות שהוטלו על ישראל, ובמקביל אמר ללמי במהלך השיחה ביניהם כי ארה"ב ממשיכה כל העת לעקוב אחר פעולות צה"ל בעזה, ולבדוק אם ישראל מקיימת את החוק הבין-לאומי. עוד עולה כי בלינקן הבהיר שארה"ב ממשיכה לתמוך בישראל ובפעולותיה בעזה, למרות דאגות שעלו בנושא.
במהלך השיחה בין השניים ב-20 באוגוסט הבהיר דיוויד למי לאנתוני בלינקן כי בריטניה לא מתכוונת להטיל עוד הגבלות נשק נוספות על ישראל במהלך תקופת הזמן הקרובה. בכיר בממשל ביידן אמר כי בריטניה עדכנה את ארה"ב פעמים רבות במהלך השנה האחרונה כי היא פועלת לבחון את השאלה אם ישראל עומדת בחוק הבין-לאומי.
היקף היצוא הביטחוני של בריטניה לישראל אומנם אינו גבוה, אך ההחלטה לעצור 30 רישיונות יצוא ביטחוני לישראל כוללות בין השאר חלקי חילוף למטוסי קרב, מסוקים, כטב"מים ואמצעים מתקדמים נוספים. גורם אמריקני רשמי מתח ביקורת על התנהלות הממשל האמריקני, ואמר כי "ההנהגה מפספסת את העובדה שאם היא תציג בהירות מוסרית כמו בריטניה - זה ייתן לנו יותר מנוף לחץ בשיחות המשא ומתן, לא פחות".