ראש הממשלה נתניהו הורה לצה"ל בדיון קבינט המלחמה האחרון להשלים את המבצע הצבאי המתוכנן ברפיח עד לתחילת הרמדאן בעשירי במרץ – כך על פי דיווח היום (שבת) ברשת CNN האמריקנית, שמתבססת על גורם ישראלי. במקביל, שתי מדיניות ערביות הוציאו הודעות נגד המבצע הצפוי.
בדיווח האמריקני הזכירו את הודעת לשכת נתניהו מאתמול, לפיה רה"מ הנחה את הצבא להכין תוכנית לפינוי אוכלוסייה מהאזור. "נתניהו אמר שהצבא ייכנס בקרוב לרפיח, המעוז האחרון של חמאס", צוין בכתבה.
על פי הערכות האו"ם, ברפיח יש כיום יותר מ- 1.3 מיליון פלסטינים, שפונו מאזורים אחרים בעזה. תושבי רפיח שפונו ממנה ביום שישי אמרו ל-CNN שהם "מפחדים שלא יהיה להם מקום אחר ללכת אליו אם ישראל תיכנס לעיר", שקרובה מאוד לגבול עזה-מצרים.
מרטין גריפית'ס, האחראי בארגון על הנושא ההומניטרי, הזהיר: "אין עוד לאן ללכת בעזה, האזרחים חייבים להיות מוגנים וכל הצרכים החיוניים שלהם כמו מרחבים מוגנים, אוכל ובריאות חייבים להיות מסופקים".
בירדן ובסעודיה תקפו, בארה"ב חוששים: "זה אסון עבור האנשים"
לפי הוול סטריט ג'ורנל האמריקני, פקידים בממשל ביידן הצביעו על הפעולה ברפיח כנקודת מחלוקת עם ישראל. "פעולות צבאיות יהיו אסון עבור האנשים האלה, זה לא משהו שנתמוך בו", אמר דובר המועצה לביטחון לאומי בארה"ב ג'ון קירבי ביום חמישי.
במדינות ערב גם כן נרשמת התנגדות לפעולה הישראלית. משרד החוץ הסעודי יצא נגד נגד כוונת ישראל להיכנס לרפיח. בהודעה מטעמם נכתב כי הם "מזהירים מפני ההשלכות המסוכנות של פלישה ותקיפת רפיח - המפלט האחרון למאות אלפי אזרחים שנאלצו להימלט בעקבות ה'תוקפנות' הישראלית האכזרית. מגנים בחריפות את גירושם - ומחדשים את הדרישה להפסקת אש מיידית. יש לכנס את מועצת הביטחון של האו"ם בדחיפות כדי למנוע מישראל לגרום לאסון הומניטרי. כל מי שתומך ב'תוקפנות' - נושא באחריות".
גם משרד החוץ הירדני "מזהיר מפני הסכנה" שצה"ל יכנס לרפיח. בהצהרה הוא מגנה באופן מוחלט את "עקירתם" של הפלסטינים, והודגש הצורך לסיים את המלחמה ברצועת עזה ולהגיע להפסקת אש מיידית.
וול סטריט ג'ורנל: מצרים מאיימת שאם צה"ל ייכנס לרפיח – יושהה הסכם השלום עם ישראל
הפעולה הישראלית הצפויה ברפיח מעלה את המתח בין ישראל ומצרים. בקהיר מבהירים שפעולה בעיר ללא תיאום תפגע קשות ביחסים בין המדינות. ב"וול סטריט ג'ורנל" האמריקני דווח הלילה כי מצרים איימה שאם יהיה גל של פלסטינים שיחצו את הגבול, או אם צה"ל יפלוש לרפיח, יושהה הסכם השלום בין ישראל ומצרים.
נוסף על כך, בעיתון האמריקני דווח כי בעקבות החשש המצרי, הותקנו על הגבול עם רצועת עזה אמצעים טכנולוגיים שונים כמו מצלמות וחיישנים כדי להיערך לאפשרות שפלסטינים ינסו לחצות למצרים. בסוכנות הידיעות "רויטרס" נכתב כי מצרים שלחה כ-40 טנקים ומשוריינים לצפון מזרח סיני במהלך השבועיים האחרונים כדי לחזק את הנוכחות בגבול עם עזה, כך על פי שני מקורות ביטחוניים ששוחחו עם סוכנות הידיעות.
ב"רויטרס" הוסיפו כי מאז שפרצה המלחמה בעזה, מצרים בנתה חומה מבטון בגבול שיורדת לעומק של שישה מטרים מתחת לאדמה, ומעליה גדר תיל. לפי הדיווח, תמונות לוויין הראו את הבנייה שנעשתה מאז המלחמה לאורך הגבול, וכי החומה שנבנתה הגיעה ממש עד לקו החוף.
דיווח: משלחת מצרית הגיעה לת"א לדיון על המצב ברפיח
לפי "וול סטריט ג'ורנל", משלחת מצרית הגיעה לתל אביב אתמול לשיחות עם גורמים בישראל על המצב ברפיח. לפי הדיווח, הגורמים במצרים אמרו כי בישראל מנסים לגרום למצרים להסכים לשיתוף פעולה כלשהו בנוגע לפעולה בעיר הדרומית ביותר ברצועה, פעולה שמצרים מתנגדת לה.
מנגד, נראה שמצרים לא מסתפקת רק באיתותים לישראל. ב"וול סטריט ג'ורנל" דווח גם כי מצרים הזהירה את חמאס שאם ארגון הטרור לא יגיע להסכם עם ישראל בתוך שבועיים, צה"ל ימשיך בתמרון הקרקעי ברצועה. בחמאס השיבו למצרים כי הם "מוכנים להגן על רפיח", ולא יגיבו לאיומים הישראליים ללא הסכם שיענה על דרישותיהם.