7 באוקטובר לא סיכל רק את הסכם הנורמליזציה עם סעודיה, אלא גם הסכם נוסף שאמור היה להיחתם ימים בודדים אחרי מתקפת חמאס. מדובר על הסכם היסטורי שאמור היה לצאת לדרך בין ישראל לאינדונזיה. ההסכם למעשה מכונן יחסים דיפלומטיים בין המדינות שכוללים הסכמים כלכליים, פתיחת שירותים קונסולריים ועוד.

לפי פרסום ב-Jewish Insider של להב חרקוב, ההסכם כבר היה מוכן ומגובש ואמור היה להיחתם בהמשך החודש. המגעים לכינון ההסכם כללו ארבעה חודשים של מגעים חשאיים שנוהלו מאחורי הקלעים. זה הסתיים בפגישה חשאית בספטמבר האחרון שהובלה בידי מנכ"ל משרד החוץ לשעבר רונן לוי ויועץ הנשיא האינדונזי.

אנשים מוסלמים אינדונזיה (צילום: Cak Suud, shutterstock)
תכונן יחסים דיפלומטיים עם ישראל? אינדונזיה|צילום: Cak Suud, shutterstock

הכול כבר היה מוכן לחתימה, והכול כאמור נבלם בגלל המלחמה. גורמים המעורים בנושא מקווים שהעבודה שנעשתה לא תרד לטמיון יש אינטרסים ומקווים שהתנאים יבשילו ויוכלו להתקדם מהנקודה שבה נעצרו.

לפי הפרסום ב-Jewish Insider, באינדונזיה עקבו אחר המגעים בין ישראל לסעודיה, מתוך מחשבה שאם ההסכם שלה עם ישראל ייחתם בסמוך לזה של סעודיה, הוא יתקבל טוב מבחינת יחסי ציבור. אינדונזיה תכננה במקביל לחתימת ההסכם עם ישראל לפתוח גם משרד סחר ברמאללה.

הצוות שניהל את המגעים עם אינדונזיה
שר החוץ לשעבר כהן והיועץ הבכיר של נשיא אינדונזיה, הצוות שניהל את המגעים

שיא המגעים היה מזכר הבנות בין ישראל לאינדונזיה שבו נכתב כי המדינות "מבקשות להרחיב את הסכמי אברהם ולקדם שלום, דו-קיום, הבנה הדדית וכבוד בין הדתות, העדות והלאומים. מזכר ההבנות קבע גם כי הצדדים תומכים ב"שיפור חיי היום-יום של העם הפלסטיני", ובפתרון בדרך של שלום לסכסוך.

במסגרת ההסכם, ג'קרטה וירושלים הסכימו לפתוח משרדי קישור בכל מדינה, המתמקדים בפיתוח יחסים הדדיים, בדגש על כלכלה, מסחר, טכנולוגיה, חדשנות ותרבות. בנוסף, המשרדים יהיו מוסמכים לספק שירותים קונסולריים במדינות.