גורם בכיר בממשל ביידן אמר הלילה (בין שישי לשבת) כי ההפוגה ההומניטרית בעזה בזמן שחרור החטופות האמריקניות, הייתה "פיילוט" להמשך הפוגות כאלה שיובילו לשחרור חטופים. "אנחנו ממשיכים כל הזמן במאמצים לשחרור כל החטופים", אמר הגורם הבכיר, שטען כי נראה עלייה במספר המשאיות עם הציוד ההומניטרי שנכנסות לעזה.
עוד הוסיף הגורם הבכיר כי בממשל מדברים על "הפוגה הומניטרית" ולא על הפסקת אש. "כשארגון טרור רוצח 1400 איש, חוטף אזרחים וחוזר להתחבא במנהרות, הפסקת אש היא לא דבר שאפשר לדבר עליו בשלב הזה". לדברי הגורם, הביקור של הנשיא ביידן בישראל ושיחה עם נשיא מצרים א-סיסי הובילו לתחילת כניסת הסיוע ההומניטרי, כ-100 משאיות ביום, מספר ש"עובדים עליו שיגדל".
בשיחה התייחס הגורם לטענות כי יש עדיין אזרחים זרים בעזה שמתקשים לצאת ממנה. "אתמול אזרחים זרים הורשו לעזוב את עזה אבל ארגון הטרור חמאס לא אפשר להם. יש בערך 6,000 אזרחים זרים ו-1,000 אמריקנים ובני משפחותיהם שלא יכולים לעזוב בגלל חמאס. דייוויד סטארפילד עבד על זה, וכך גם הנשיא ביידן, 9 השיחות שלו עם נתניהו ו-2 השיחות שלו עם א-סיסי".
"בהתחלה הם סיפקו רשימה של פצועים שגם יעזבו אבל חלק היו אנשי חמאס, וזה היה בלתי מתקבל על הדעת", הוסיף הגורם. "בסוף הצלחנו, ואזרחים פלסטינים פצועים עזבו ולא גורמים בחמאס. למצרים היו דאגות לגבי מעבר רפיח בגלל חמאס כמו ב-2008, והיינו צריכים לעבוד מקרוב גם יחד איתם כדי שדרכונים של אלפים שעוזבים ייבדקו. השיחות עם נתניהו ובעיקר א-סיסי גרמו לפריצת דרך בזה, זה דבר שקשה לגרום לו לקרות".
הגורם התייחס גם לתמיכה בישראל: "התמיכה היא ברורה מאליה וזה העיקרון הראשון והמנחה. העיקרון הוא שישראל תוכל להגן על עצמה לא רק מחמאס, אלא גם מחיזבאללה. חמאס משתמשים באזרחים כמגינים אנושיים וגם במתקנים אזרחיים. זה מצב מאוד קשה. ביידן אמר כשהיה בתל אביב, שהוא הנשיא האמריקני הראשון שביקר בישראל בזמן מלחמה".
"שאלנו גם שאלות קשות ואנחנו עם הישראלים בקשר יום-יומי", הוסיף. "השיחות ישירות, והן על 'לאן המצב הולך', אבל חשוב להבין שזו מלחמה שחמאס התחיל בה. זו הבנה של כל מי שעובד על זה מהרגעים הראשונים מההתחלה. בכל יום אנחנו לומדים את העובדות ולומדים דברים חדשים, וזה פשוט נורא, גם האזרחים הפלסטינים שנפגעים. הטרגדיה היא גדולה והעבודה על המלחמה היא בראש סדר העדיפויות כדי למנוע התרחבות של המשבר".
על סוגיית החטופים אמר הבכיר: "יש תהליך אינטנסיבי, אבל אני לא יכול לפרט. חמאס צריך לשחרר את החטופים ונעשה כל מה שצריך כדי שכל בני הערובה, ללא הבדל באזרחות שלהם, ישוחררו. אנחנו עובדים מסביב לשעון כדי לשחרר אותם, ובתקווה שנוכל להגיע לבשורות בעניין הזה".
עוד הוסיף הגורם, "יש צורך בהפוגות בלחימה, אבל עדיין אין הסכם בנושא. אנחנו עובדים על זה קשה מאוד אבל עוד לא יודעים מה המספר המדויק של החטופים. כל הסדר כדי להוציא אותם, יותר מ-200 בני אדם, הוא מורכב. הנשיא מתודרך באופן שוטף, וכדי שזה יקרה, צריך הפוגה. הייתה הפוגה כדי לשחרר את שתי האזרחיות האמריקניות וזה היה מעין פיילוט שעבד טוב. בכל מבצע צבאי ומלחמה זה נכון שיהיה הפוגות, וזה מה ששר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן שוחח עליו היום עם הישראלים".
הגורם נשאל האם יש מסגרת זמנים להפוגות והשיב שלא. "זה מורכב, אנחנו עובדים על זה אבל אין שום ערובה לגבי התהליך, לגבי זה שזה יקרה או מתי". עוד נשאל הגורם על איומיו של נסראללה בנאומו, והשיב: "העובדה שאנחנו נמצאים באזור מדברת בשם עצמה. לא אתייחס לאופי הנאום, אבל מלחמה תהיה הרסנית ללבנון והוא מודע לזה".