גורמים מדיניים בירושלים מעריכים שהלחץ האמריקני בנושא הפוגה בלחימה רק יתגבר ואולי אף יגיע לדרישה של ממש, כך דיווחנו הערב (שני) ב"המהדורה המרכזית". השר דרמר סבור שהמחירים המדיניים בנושא יהיו גבוהים.

סוגיית הסיוע ההומניטרי לעזה - סיקור N12

בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח הערב פעם נוספת עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. דובר הבית הלבן לענייני ביטחון לאומי ג'ון קירבי עדכן שהשניים שוחחו על הפוגות הומניטריות בלחימה כדי לאפשר לתושבים פלסטינים להגיע למקומות בטוחים ולאפשר שחרור חטופים, ואמר ש"ישראל וארה"ב בתחילת הדיון בנושא, ולא בסופו".

הנשיא ביידן בישראל (צילום: reuters)
ביידן ונתניהו בעת ביקורו של הנשיא בישראל|צילום: reuters

כבר עכשיו יודעים אותם גורמים בישראל לעמוד על ההבדל בין הגיבוי האמריקני שהוענק לישראל בשבוע ובשבועיים הראשונים ואולי אף בשלישי ללחימה בעזה לעומת מה שרואים בשבוע האחרון - שהלחץ הזה מתגבר.

בישראל עדיין מכנים את הלחץ הוגן, אבל השר שר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר אומר בדיונים פנימיים שאם ישראל לא תאפשר מתן סיוע הומניטרי ברצועת עזה, המחירים המדיניים יהיו גבוהים וכי אם מישהו חושב שאין מגבלות לכוח - הוא טועה.

על רקע זה משמיעים גורמים בכירים בישראל את ההערכה - "לומר שיש סבירות גבוהה לעימות בינינו לבין האמריקנים, זה לתת תחזית אופטימית - כמעט אין מנוס מעימות שכזה. התמונות מעזה לא יהפכו לפשוטות יותר, ואנחנו נצטרך לעמוד איתן ולסרב לבקשתם לעצור".