מתקפת הטרור הקשה של חמאס נגד אזרחי ישראל גררה באופן מיידי גל תמיכה נרחב, בעיקר מקרב מדינות המערב. בכירי המנהיגים מאירופה וארה"ב כבר ביקרו בישראל והביעו תמיכה בלתי מסויגת בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני מחבלי חמאס, ואילו מדינות רבות נמנעו מלגנות את חמאס באופן נחרץ, והם חזרו והביעו את תמיכתם בפתרון שתי המדינות – דווקא לאחר הטבח הקשה.
בזמן שמנהיגי ארה"ב, בריטניה, גרמניה, האיחוד האירופי ושרי חוץ ממדינות נוספות באירופה הגיעו לביקור בישראל, ברוסיה, סין וטורקיה מביעים תמיכה דווקא בעמדת חמאס. פוטין, שבמשך יותר משנה וחצי טובח ללא רחמים באזרחי אוקראינה "מזהיר מפני פגיעה בחיי אזרחים", ובסין נמנעו מלגנות בחריפות את ארגון הטרור חמאס. בנוסף, נשיא קולומביה גוסטבו פטרו אף איים לנתק את היחסים עם ישראל וטען שהיא מבצעת "ג'נוסייד" בפלסטינים.
אתמול ביקר בישראל נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, והיום הגיע ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק. עוד לפני כן ביקרו כאן קנצלר גרמניה אולף שולץ וראש ממשלת רומניה מרצ'ל צ'ולאקו. בנוסף, גם נשיא צרפת עמנואל מקרון הודיע שיגיע לביקור בישראל. בנוסף אליהם, גם שרי החוץ של ארה"ב, צרפת, בריטניה, גרמניה, איטליה, צ'כיה, רומניה וקנדה ביקרו בישראל כאות תמיכה והזדהות. גם בכירות האיחוד האירופי אורסולה פון דר ליין ורוברטה מטסולה היו בישראל בימים האחרונים.
שר החוץ אלי כהן קיים לאורך הימים האחרונים שמאז הטבח הקשה בנגב המערבי שיחות תמיכה עם שרי החוץ של בריטניה, יפן, ברזיל, יוון, נורווגיה, קרואטיה, לטביה, הוותיקן, הולנד, אלבניה וגם תאילנד ונפאל – שעשרות מאזרחיהן נרצחו ונחטפו על ידי מחבלי חמאס. קרוב ל-100 מדינות גינו באופן נחרץ וברור את הטבח של מחבלי חמאס, בהן גם בחריין, מרוקו ואיחוד האמירויות, שלישראל יחסים דיפלומטיים עימן. גם עומאן, שאינה מקיימת קשרים מדיניים רשמיים עם ישראל, גינתה את מתקפת הטרור הקשה.
לצד התמיכה הנלהבת בישראל מקרב מדינות רבות, שבין היתר מאפשרת לצה"ל מרחב פעולה מדיני חסר תקדים בלחימה ברצועת עזה, נרשמו בימים האחרונים כמה אירועים מדיניים עגומים – מול מדינות שמסרבות להתייצב בתוקף לצידה של ישראל. לפני ימים אחדים הביע משרד החוץ מחאה בפני השליח הסיני למזרח התיכון על היעדר הגינוי הברור של בייג'ינג למתקפה של חמאס, וחזרתה על הקריאה להפסקת אש מיידית וחידוש המשא ומתן המדיני עם הפלסטיני. בכיר בשגרירות ישראל בבייג'ינג תקף: "בזמן שאזרחים נרצחים ברחובות – זה לא הזמן לדבר על פתרון שתי המדינות".
נשיא קולומביה גוסטבו פטרו, שכן גינה את מתקפת הטרור, החל להשמיע ולצטט קריאות קשות מאוד נגד ישראל בעקבות תקיפות צה"ל ברצועת עזה. בעקבות אמירותיו האנטי-ישראליות נזף משרד החוץ בשגרירת קולומביה בישראל, והוחלט על עצירת הסיוע הביטחוני לקולומביה. בהמשך לכך, איים פטרו על עצירת היחסים עם ישראל ואף עלתה אפשרות לסילוק השגריר. בנוסף, פטרו השמיע אמירות אנטישמיות והשווה את פעילות צה"ל לנאצים במלחמת העולם השנייה.
ברוסיה, כמה מכלי התקשורת הגדולים ביותר, כולל סוכנות הידיעות RIA המשמשת ככלי התקשורת המרכזי של הנשיא פוטין, פרסמו בימים האחרונים כתבות חריפות ושקריות מאוד נגד פעילות כוחות צה"ל ברצועת עזה. בין השאר השוו כלי התקשורת הרוסיים את צה"ל לוורמאכט של גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה, ופרסמו ציטוטים שקריים של שר הביטחון גלנט, למשל על כך שבתי הדין הצבאיים יבוטלו וחיילים יוכלו לבצע פשעי מלחמה נגד האוכלוסייה הפלסטינית.