סוכנות הידיעות AP דיווחה כי ועדת המורשת העולמית של אונסק"ו הצביעה היום (ראשון) להכיר בתל יריחו שבבקעת הירדן כ"אתר מורשת פלסטיני". עם פרסום ההצבעה, פורסם בחשבון ה-X של אונסק"ו ציוץ שבירך על ההחלטה עם דגל פלסטין והכיתוב: "בראבו!"

ההחלטה הייתה צפויה, ועוררה זעם רב על כך שהיא מכחישה את הקשר ההיסטורי של ישראל ליריחו, שהאתר ההיסטורי שלידה תל יריחו שנמצא מחוץ לעיר העתיקה עצמה, מכיל חורבות פרהיסטוריות מהאלף ה-9 לפני הספירה.

הרשות הפלסטינית בירכה, ואבו מאזן הודה לארגון על ההחלטה שלטענתו משקפת את "השורשים של העם הפלסטיני". אבו מאזן גם התחייב שהפלסטינים ישמרו על האתר "לטובת כל האנושות".

תל יריחו (צילום: AP)
תל יריחו|צילום: AP
תל יריחו (צילום: AP)
תל יריחו|צילום: AP

במשרד החוץ זעמו על ההחלטה שהתקבלה לדבריהם למרות המאמצים הרבים והכנים של מזכ"לית אונסק"ו, אודרי אזולאי, ומסרו כי הם "רואים בהחלטה שהתקבלה היום כסימן נוסף לשימוש הציני של הפלסטינים בארגון אונסק"ו ולפוליטיזציה של הארגון. ישראל תפעל מול ידידותיה הרבות בארגון על מנת לשנות את כל ההחלטות המעוותות שהתקבלו".

לקראת ההצבעה, הגיעו בתחילת החודש ליריחו כמה חברי קואליציה ובהם השרים אורית סטרוק, עמיחי אליהו, עידית סילמן, וחברי הכנסת שמחה רוטמן ולימור סון-הר מלך שקראו למנכ"לית אונסק"ו אודרי אזולאי "לעצור את החרפה".

לישראל ואונסק"ו שורה של עימותים בעבר, שבשיאם הביאו לפרישה רשמית מארגון החינוך, המדע והתרבות בשל נטייה אנטי-ישראלית. ב-2011 קיבלה אונסק"ו את הרשות הפלסטינית כמדינה חברה בארגון.

ב-2016 הורה שר החינוך דאז נפתלי בנט להפסיק כל פעילות מקצועית עם הארגון לאחר שהטיל ספק בזיקה היהודית לכותל והאשים את ישראל בהפרת חופש הדת בעיר העתיקה בירושלים. שנה לאחר מכן הכיר הארגון במערת המכפלה כאתר מורשת פלסטיני.