מצעד החיים בפולין יתקיים השנה בפעם ה-35, בהובלתם של 42 שורדי שואה מישראל ומהעולם ובהשתתפות אלפי צועדים, ויציין 80 שנה למרד גטו ורשה. לראשונה מזה שלוש שנים המצעד ייערך במתכונת מלאה, עם משלחות מיותר מ-25 מדינות ויעמוד בסימן "הגבורה היהודית בשואה ורוח האדם". "שרדנו בצורה בלתי אפשרית וכמה חודשים אחרי המלחמה עמדנו על הרגליים, אבל בפנים הכול כואב וחולה, וזה ככה עד היום", סיפרה שורדת השואה והאומנית שושנה טריסטר, שתגיע למצעד מישראל.
יחד עם שורדי השואה, בהובלת המצעד יעמדו, בין היתר, שר החינוך יואב קיש, שגריר ארצות הברית בישראל טום ניידס ויו"ר הסוכנות היהודית דורון אלמוג. "מרד גטו ורשה מלמד אותנו יותר מכל על רוח הלחימה בתנאים נואשים - רוח של חירוף נפש והקרבה, שהעניקה חיים למדינת ישראל", אמר אלוף (מיל׳) דורון אלמוג. "אנחנו צועדים נגד אנטישמיות וגזענות ונשבעים בתפילה חרישית: 'לעולם לא עוד'".
עוד יקחו חלק השנה במצעד יושבת ראש קק"ל יפעת עובדיה לוסקי, בני הדור השלישי לשורדי שואה מאושוויץ ומטוניסיה איריס וחיים טייב, שידליקו לראשונה בטקס לפיד שיוקדש לשואת יהדות צפון אפריקה. בטקס המרכזי באושוויץ-בירקנאו יודלקו לפידים "בשם המאבק באנטישמיות, לזכר יהדות תוניסיה, ולמען תקומת מדינת ישראל".
הסופרת והמשוררת הלינה בירנבאום, ילידת ורשה שגדלה כילדה בגטו, צפויה גם היא להשתתף במצעד. "עברתי את השואה ממש, בכול החוזק שלה", תיארה. המצעד, שיתקיים השנה בפעם ה-35, מציין 80 שנים למרד גטו ורשה יחד עם 75 שנים לעצמאות מדינת ישראל. ד"ר שמואל רוזנמן, יו"ר מצעד החיים, התייחס לדגש שהמצעד ישים השנה על הגבורה היהודית בשואה: "במשך שנים הוצגו היהודים כקורבן בלבד, שהלך כצאן לטבח. צעירים בישראל וברחבי העולם היהודי לא יודעים מספיק על מעשי הגבורה הרבים שביצעו יהודים במהלך השואה, ותפקידנו לתת על כך דגש".
הזמר עברי לידר יופיע בטקס המרכזי של המצעד במחנה אושוויץ-בירקנאו. ארגון מצעד החיים בחר בלידר, דור שני לשואה, להופיע כאומן יחיד בטקס לציון מרד גטו ורשה, הגטו בו הוסתרה וגדלה אימו דליה בילדותה. לידר יבצע בטקס את השיר 'בואי אמא', יחד עם שורדת השואה שושנה טריסטר.
מצעד החיים הוא אחד מאירועי הדגל של יום הזיכרון לשואה ולגבורה. צועדים בו בכל שנה למעלה מעשרת אלפים משתתפים, בני נוער יהודים ולא יהודים מכל רחבי העולם, כשלצידם ניצולי שואה, ראשי מדינות, שרים, מנהיגים דתיים, אישי רוח ותרבות ועוד. עד היום צעדו על פסי הרכבת מאושוויץ לבירקנאו למעלה מ-300,000 משתתפים, מעשרות מדינות.