באוקראינה זיהו לאחרונה, עם חילופי הממשלה בישראל, הזדמנות לאתחול מחדש של מערכת היחסים בין המדינות. בייחוד, בכל הקשור למדיניות הסיוע – והעדר הסיוע הצבאי לאוקראינה. בקייב סבורים שאיראן, שמהווה אויב משותף לשתי המדינות, היא מילת המפתח.

שגריר אוקראינה בישראל שב היום (חמישי) מביקור עבודה בקייב והביא עמו, באישור משרד ההגנה האוקראיני, שברי מל"ט איראני, שנורה לעבר הבירה. השגריר סיפר בריאיון כי המל"ט, מדגם "שאהד", הועבר לגורם בממשלת ישראל עם מסר ברור: בעתיד הלא רחוק המל"טים המתאבדים הללו יכולים להגיע גם אליכם.

שברי המל
הצעד יוצא הדופן - נועד לגייס את ישראל|צילום: שגרירות אוקראינה בישראל

קורניצ'וק טען כי בממשלה הגיבו ברצינות לצעד יוצא הדופן. הוא אמר כי הוא התעודד נוכח הריאיון שפורסם ברשת ה-CNN ובו אמר ראש הממשלה נתניהו כי יבחן את מדיניות העברת הנשק ההגנתי לאוקראינה, הצהרות דומות לאלו שנשמעו במהלך קמפיין הבחירות. שגריר אוקראינה הוסיף כי בקייב העבירו לישראל את הצרכים ההגנתיים שלה, ובראשם מערכות נשק הגנתי ומקווים ששנה לאחר הפלישה הרוסית – ישראל תרתם לסייע גם באופן צבאי.

בהמשך, הוא התייחס לדברים שאמר נתניהו באותו ריאיון ל-CNN, בו רמז באופן עקיף שתקיפות המיוחסות לישראל באיראן מסייעות באופן עקיף לאוקראינה. קורניצ'וק השיב שבשלב זה לא יידוע עד כמה התקיפה מסייעת למדינתו – וציין כי צריך להגביר את שיתוף הפעולה בין סוכנויות המודיעין של המדינות.