השיחה בין שר הביטחון בני גנץ לשר ההגנה של אוקראינה אולכסיי רזניקוב שתוכננה להיום (חמישי) נדחתה לבקשת האוקראינים לתאריך לא ידוע. דחיית השיחה מגיעה על רקע סירובה של ישראל להעביר נשק התקפי למדינה. מוקדם יותר עדכן ראש הסגל של נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי כי הוא קיים שיחת ועידה עם ראשי ארגונים יהודיים, והסביר להם את החשיבות של אספקת מערכות הגנה לאוקראינה.
הפלישה הרוסית לאוקראינה - סיקור N12
- צבא אוקראינה פתח במתקפה בחרסון: הרוסים החלו לפנות עשרות אלפי תושבים
- מל"טים מתאבדים על קייב: זו הסיבה שפוטין הגביר את תקיפות המל"טים
- במוסקווה נערכים לסיפוח – ובשטח אוקראינה ממשיכה להתקדם
- גנץ הבהיר: לא נעביר נשק לאוקראינה
אתמול נפגש שר הביטחון גנץ עם שגרירי האיחוד האירופי בישראל, והתייחס לבקשת אוקראינה לקבל מישראל מערכות הגנה אוויריות: "המדיניות כלפי אוקראינה לא תשתנה – נמשיך לתמוך בה ולעמוד לצד המערב, אך לא נספק נשק". בפגישה הבהיר גנץ כי ישראל תומכת ועומדת לצד אוקראינה, נאט"ו ומדינות המערב, אך הדגיש כי ישראל לא תעביר מערכות נשק לאוקראינה "ממגוון שיקולים אופרטיביים".
הדרישה האוקראינית לסיוע מישראל הועלתה עוד מראשית המלחמה, כמו גם טענות מצד אוקראינה כי הסיוע הישראלי שניתן אינו מספק. ישראל מצידה הקפידה לספק לאוקראינה בעיקר סיוע הומניטרי, כאשר באוקראינה דרשו גם מערכות הגנה אוויריות. הדרישה לנשק ישראלי הועצמה לאחרונה, לאחר מתקפות המל"טים המתאבדים, מתוצרת איראן, בקייב וברחבי אוקראינה.
ביום שני שיגר נשיא רוסיה לשעבר דמיטרי מדבדב אזהרה לעבר ישראל, למקרה שתחלתיט לספק נשק לאוקראינה. "נראה שישראל עומדת בפני מהלך בלתי אחראי, והוא לספק נשק לאוקראינים". כתב מדבדב. "זה מהלך שיהרוס את היחסים בין ישראל ורוסיה". מדבדב הזכיר גם את "ממשיכיו" של סטפן בנדרה, מנהיג אוקראינה בתקופת מלחמת העולם השניה. "אנשיו של בנדרה היו נאצים, ושימו לב לממשיכי דרכו. אם יסופק להם נשק, ישראל תוכל להכריז על בנדרה כגיבור שלה".
Iran provided Russia with drones that are now killing civilians in Kyiv. At least one dead.
— Oleksiy Sorokin (@mrsorokaa) October 17, 2022
Both countries are led by terrorists. pic.twitter.com/pIS0ljWZFt
בתוך כך, שר הביטחון גנץ ימריא ביום רביעי הבא לביקור ביטחוני-מדיני בטורקיה. במהלך הביקור צפוי גנץ להיפגש עם שר ההגנה של טורקיה חולוסי אקאר ולהתקבל במשמר כבוד במשרד ההגנה באנקרה. לפני כחודשיים, ביקר ראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') דרור שלום בטורקיה, לראשונה מזה עשור, וחידש את ציר היחסים הביטחוניים בין המדינות. בפגישות סוכם על הנושאים שידונו במעמד השרים.