מצב מסוכן: בתי הספר בדלהי שבהודו, ייסגרו היום (שבת) עד להודעה חדשה - לאחר שזיהום אוויר חמור שורר באזור. השר ההודי, ארווינד קג'ריוואל, הזהיר כי ייתכן ויודיעו על צעדים נוספים - כדי למנוע סכנה לבריאות התושבים. שר הסביבה ההודי, גופאל ראי, כבר הודיע כי בהמשך 50% מעובדי הרשויות יעברו לעבוד מהבית, והמליץ לחברות פרטיות לנקוט בצעדים דומים.

כמו כן, הוגבלו גם תנועת כלי הרכב בכבישים, ואף מועצת בקרת הזיהום הפדרלית של הודו אסרה על כניסת משאיות דיזל המובילות סחורות לא חיוניות לבירה. בנוסף, מוקדם יותר השבוע, הרשויות הקפיאו את רוב עבודות הבנייה ברחבי העיר.

לפי הנחיה של הרשויות בעיר נוידה ביום חמישי, בתי הספר עברו לקיים שיעורים מקוונים לתלמידים עד כיתה ח'. ההחלטה על סגירת בתי הספיר הגיעה לאחר שהורים מודאגים ופעילי איכות הסביבה פנו לרשתות החברתיות, בעקבות תלונות של תושבים על תסמינים כמו: קשיי נשימה וגירוי בעיניים, בגרון ובאף.

זיהום אוויר חמור בניו דלהי (צילום: רויטרס)
תלמידות בניו דלהי בדרכן לבית הספר, ארכיון|צילום: רויטרס

זיהום אוויר חריג בדלהי (צילום: cnn)
זיהום אוויר חמור בניו דלהי, 2021|צילום: cnn


"אנשים בריאים עלולים לחוות תסמינים", הזהירה הממשלה. "אנשים עם מחלות רקע - נמצאים בסיכון גבוה יותר, כשרמת הזיהום עולה מעבר ל-400 במדד זיהום האוויר (AQI). אותו ערפיח ששורר בניו דלהי, "לוכד" בתוכו זיהומים שונים כמו פליטות עשן מרכבים ואבק מאתרי בנייה - וגורם לעלייה במחלות בדרכי הנשימה בקרב מיליוני תושבי העיר.

בחודש יוני, פורסם מחקר שהראה כי זיהום האוויר מקצר את תוחלת החיים של בני האדם ביותר משנתיים. לפי המחקר, ההשפעה של זיהום אוויר על תוחלת החיים – דומה לזו של עישון ואף חמורה יותר ממחלות כמו איידס. "יותר מ-97% מאוכלוסיית העולם חיה באזורים שבהם זיהום האוויר חורג מהרמות המומלצות", נכתב. "הודו אחראית לכ-44% מהעלייה בזיהום האוויר בעולם מאז שנת 2013".

לפני כשנה, זיהום אוויר חריג וקשה במיוחד שרר בהודו - מה שהביא את העירייה לנקוט בצעד קיצוני של סגירת בתי הספר ואתרי הבנייה על מנת לצמצם את הנזקים הבריאותיים. הזיהום הגיע לרמה מסוכנת לנשימה, ובית המשפט העליון במדינה ביקש מהממשלה לגבש תוכנית חירום להתמודדות עם המצב המסוכן.