נגה ואיתמר ברקת זורמים עם חייהם וכמו מים הם נסחפים יחד איתם - כבר 6 שנים. הם הכירו בעקבות ויכוח שנרקם תחת פוסט בפייסבוק שעסק בפיצה עם אננס - והשאר היסטוריה. בראש השנה האחרון הם מיסדו את הקשר שלהם הרחק מהרבנות ומהדודים שרוקדים בהתלהבות. בלי "אם אשכחך" וכוס זכוכית שמתנפצת, הם נישאו מתרגשים ומאושרים במרחק של שלוש שעות טיסה בלבד מישראל - בחתונה אזרחית בלב אבו דאבי.

לקריאת כל כתבות מגזין N12 לחצו כאן 

בני הזוג ברקת (26) היו הישראלים הראשונים שבחרו להינשא זה לזו בחתונה אזרחית באיחוד האמירויות, אלא שחודשיים חלפו מאז ונראה שהשניים סיפקו את יריית הפתיחה לטרנד חדש שהולך וצובר תאוצה בקרב הישראלים. נישואים אזרחיים בין גורדי השחקים שמקיפים את איחוד האמירויות ומול הנוף היפיפה - באווירה חמימה במיוחד, בזמן שבארץ החורף כבר דופק בדלת.

נגה ואיתמר
הישראלים הראשונים שנישאו בחתונה אזרחית באמירויות. נגה ואיתמר ברקת

"חוץ מלזרוק עלינו אורז – היה שם הכול"

"היה לי מאוד ברור שאני לא רוצה לעבור ברבנות כחלק ממיסוד הקשר שלנו", מספרת נגה, בריאיון למגזין N12. "לדת אין מקום מרכזי בחיים שלנו ביום-יום או בכלל, אז לא ראינו צורך להכניס אותה בכוח לחיבור שאנחנו עושים בין המשפחות שלנו ולהקמה של המשפחה החדשה שלנו", היא ממשיכה. "ביולי 2021 ערכנו בארץ מסיבת איחוד בלי רב ומאז אנחנו ידועים בציבור. חיפשנו טקס לעבור, אבל בארץ נוצר מצב די מגוחך שאין אפשרות לזוגות שלא מעוניינים או יכולים לערב את הדת".

למה דווקא אבו דאבי? יש כל כך הרבה מקומות בעולם.

איתמר: "חיפשנו עוד מקומות, בדקנו למשל לגבי קפריסין ופראג - אבל כולן מלאות בכל כך הרבה בירוקרטיה. כשמצאנו את האופציה של אבו דאבי זה היה נוח מאוד, מהיר והרבה יותר זול - בפער גדול. גם מגניב להינשא באבו דאבי, רק בשנתיים האחרונות אנחנו יכולים בכלל לטוס לאיחוד האמירויות ולפתח את הקשרים שלנו שם זה עוד יותר מדהים".

נגה מצטרפת: "במדינות אחרות גם התקופה שאת צריכה להיות במדינה לפני כן היא יותר ארוכה. כלומר, את צריכה להגיע ולהתחיל את הבירוקרטיה, להביא טפסים, להדפיס, ללכת, לתרגם מעברית לאנגלית ואז לשפה המקומית, לשלם עוד כספים למי שילווה אותך ועושה את התהליך. הבירוקרטיה כל כך מסתעפת, עד כדי כך שאנשים מעדיפים לשלם עוד 1,000 אירו לחברה שמטפלת בזה".

ואיך עובד ההליך באבו דאבי?

איתמר: "זה הליך ממש פשוט. נרשמנו באינטרנט, מילאנו פרטים, שילמנו 300 דירהם (280 שקלים) וזהו. בתוך יום כבר קיבלנו אופציות לתאריכים".

אבו דאבי (צילום: 123rf)
"בדקנו לגבי קפריסין ופראג - אבל כולן מלאות בכל כך הרבה בירוקרטיה". אבו דאבי|צילום: 123rf

נגה: "כשהגענו לבית המשפט לענייני משפחה באבו דאבי ביום הטקס היו כמה טפסים שהיינו צריכים למלא. בעיקר פרטים אישיים והצהרה שאנחנו לא נשואים – זה היה ממש עניין של כמה דקות".

נגה ואיתמר הגיעו לטקס החתונה בבית המשפט לענייני משפחה באבו דאבי בלבוש חגיגי – שמלה וחליפה. אך המבטים המצטלבים והאוהבים שלהם מסמלים את הקשר העמוק, שנותר כזה גם כשהם לבושים בחולצת טי-שירט ואפילו בפיג'מה. "לא חשבתי שאני אתרגש כמו שהתרגשתי בפועל", מודה נגה. "ראשת בית הדין לענייני משפחה באבו דאבי חיתנה אותנו והייתה מאוד איתנו. חוץ מלזרוק עלינו אורז – היה שם הכול", היא צוחקת. "השותף של איתמר שנהיה חבר קרוב ליווה אותנו וזה היה מקסים, הוא טורקי במקור ולא מובן מאליו שהוא ליווה אותנו כישראלים".

"לא חשבתי שאני אתרגש כמו שהתרגשתי בפועל. ראשת בית הדין לענייני משפחה באבו דאבי חיתנה אותנו והייתה מאוד איתנו"

נגה ברקת

התאכזבתם מכך שלא קיימת בישראל אפשרות להתחתן בנישואים אזרחיים?

נגה: "היינו מעדיפים שתהיה אופציה כזו לכל מי שבוחר ורוצה להתחתן בארץ, להקים משפחה ולקיים חיים משותפים. זה אבסורד שאנשים משרתים בצבא, משלמים מיסים כל החיים שלהם ואז כשהם רוצים להצהיר על האהבה שלהם – אומרים להם שהם לא מספיק טובים. זה יוצר מצבים בלתי נסבלים ברמה האנושית. באיזשהו מקום זו גם קצת המחאה שלנו. מגוחך שאנשים לא זוכים לאותו יחס, יש הרבה אפליה במובן הזה".

חודשיים מאז שהם נישאו זה לזו על אדמת איחוד האמירויות, נגה ואיתמר עשו רילוקיישן לדובאי ממש לאחרונה, בסוף נובמבר. איתמר שעובד בסטארט-אפ הביא אותם לשם, ובינתיים, נגה שעבדה בארץ בעולם החינוך וליוותה ילדים עם מוגבלות עוד מחפשת את דרכה. "לא תכננו לעשות רילוקיישן, אבל אנחנו זורמים עם מה שהחיים מביאים לנו", אומר איתמר. "מהרגע שהאופציה הגיעה – קפצנו על זה, ומניח שנמשיך לעשות את זה גם עם הילדים".

"היינו מעדיפים שתהיה אופציה כזו לכל מי שרוצה להתחתן בארץ. זה אבסורד שאנשים משרתים בצבא, משלמים מסים ואז כשהם רוצים להצהיר על האהבה שלהם - אומרים להם שהם לא מספיק טובים"

נגה ברקת
נגה ואיתמר
עשו רילוקיישן לדובאי ממש לאחרונה. נגה ואיתמר ברקת בחתונתם

"גם חופשה וגם חתונה באבו דאבי"

ילנה גלדובסקי (41) ודמיטרי סדוב (26) שמתגוררים בראשון לציון, שבו לישראל בתחילת השבוע לאחר שנישאו בחתונה אזרחית באבו דאבי. יש ביניהם הפרש גילים די גדול - 15 שנה - אבל עבור הזוג הלא שגרתי הזה, הגיל הוא רק מספר. "אני בן 40 בראש שלי", צוחק דמיטרי. "ילנה לא נראית בגיל שלה, כולם חושבים שהיה סביב 30 ולא מאמינים כשאני אומר להם שהיא עברה את ה-40". ילנה מחזיקה בידו ואומרת כי "השכל שלו לא תואם את הגיל שלו, יש לו מבט לא רגיל על החיים".

ילנה ודמיטרי (צילום: אולגה רוטטו)
"אני לא יהודייה, אז החלטנו ללכת על נישואים אזרחיים". ילנה גלדובסקי ודמיטרי סדוב|צילום: אולגה רוטטו

סיפור האהבה שלהם נולד לפני כשנה וחצי – דמיטרי עבד אז בחנות בגדים של מותגי יוקרה ופגש את ילנה לראשונה כשהיא נכנסה לשם כדי לרכוש תיק. "היא אמרה לי שיש לה חנות בגדים באזור וחודש אחרי זה עברתי לגור בראשון לציון – וראיתי שהבית שלי נמצא ממש מעל החנות שלה", הוא נזכר. "בתחילת יולי נולדה לנו ילדה שהיא נס והיא כבר כמעט בת חצי שנה".

"בספטמבר הגשתי בקשה לנישואים אזרחיים באבו דאבי ותוך יום כבר ענו לי ושלחו לי קישור לשלם. מהירות מטורפת. לא הייתה בירוקרטיה, זה היה הכי מהיר וקל"

דמיטרי סדוב

"זו האהבה הכי גדולה שיש", מצטרפת ילנה. "בגילי אני יודעת הרבה על החיים ויש לי ילדה בת 10 מהנישואים הקודמים, אבל אהבה כזו לא הייתה לי לפני כן. הרופאים אמרו לי: 'זהו, סיימת להיות אימא – אל תחשבי על עוד ילדים בכלל'. זה היה פלא כשנולדה לנו תינוקת".

ספרו לי על החלטה שלכם להינשא בחתונה אזרחית באבו דאבי.

ילנה: "אני לא יהודייה ורק דמיטרי יהודי, אז החלטנו ללכת על נישואים אזרחיים. גם חופשה וגם חתונה באבו דאבי".

דמיטרי: "בספטמבר הגשתי בקשה לנישואים אזרחיים באבו דאבי ותוך יום כבר ענו לי ושלחו לי קישור לשלם. מהירות מטורפת. בגלל שילנה הייתה נשואה לפני כן, שלחנו להם תעודת גירושים, והם לא דרשו מאיתנו תרגום. לא הייתה בירוקרטיה, זה היה הכי מהיר וקל".

ב-11:00 בבוקר הגיעו דמיטרי וילנה לאולם בבית המשפט באבו דאבי ובכניסה לשם בירך אותם השומר לשלום וצעק: 'שמח שבאתם'. "היה מאוד מרגש - הטקס שלנו היה בשתי שפות, ברוסית ובאנגלית", מספר דימטרי. "הסתכלתי על ילנה ואמרתי: 'אני דימטרי נשבע לאהוב את ילנה עד סוף החיים", הוא אומר. "לא ידענו כל כך איך להתנהג שם, התנשקנו ואז אמרו לנו שבדרך כלל זה אסור בציבור - אבל זה המקום היחיד באבו דאבי שעוד אפשר להתנשק שם מול אנשים".

העובדה שבארץ לא ניתנה לכם האפשרות להתחתן גורמת לכם להרגיש כמו אזרחים סוג ב'?

ילנה: "אני ממש אוהבת את ישראל, אבל משלמת המון מיסים ואני לא מבינה למה אני לא יכולה לקבל פה את מה שאני צריכה. עברתי דרך ממש לא קלה פה בארץ. באבו דאבי הם פועלים בחוכמה – מזמינים אנשים להתחתן במחיר ממש זול, אבל מגיעים לשם לא רק כדי להתחתן ועל הדרך מבזבזים המון כסף".

"לא ידענו כל כך איך להתנהג שם, התנשקנו, ואז אמרו לנו שבדרך כלל זה אסור בציבור - אבל זה המקום היחיד באבו דאבי שעוד אפשר להתנשק שם מול אנשים"

דמיטרי סדוב
ילנה ודמיטרי (צילום: אולגה רוטטו)
"היה מאוד מרגש". החתונה של ילנה גלדובסקי ודמיטרי סדוב (משמאל) באבו דאבי|צילום: אולגה רוטטו

"קיבלתי הצעת עבודה - לאמן את משפחת המלוכה"

בשונה מישראלים אחרים, שחר פרסקי (33) ולידור זערור (29) נישאו לפני כחודש בחתונה אזרחית באמירות שכנראה רובכם לא הכרתם, ראס אל-ח'ימה. היא נחשבת לנסיכות הצפונית והגבוהה ביותר באיחוד האמירויות וגם הבורג' ח'ליפה שבדובאי עדיין לא הצליח לעקוף אותה. הנסיכות הזו גובלת עם עומאן ותופסת רק כ-2%  מהשטח הכולל של איחוד האמירויות, כאשר אוכלוסייתה מונה כ-417 אלף תושבים, קצת פחות מתל אביב.

שחר ולידור
התחתנו באמירות ראס אל-ח'ימה. שחר פרסקי ולידור זערור

"אני מאמן כושר וקיבלתי לפני כשנה מייל עם הצעת עבודה – לאמן את משפחת המלוכה בראס אל-ח'ימה", משחזר לידור. "מצאו אותי דרך האתר העולמי של קרוספיט, כי עברתי הכשרה ברמה מאוד גבוהה ואני בין הבודדים שקיימים בארץ".

"זה מצחיק ממש. הלכנו לשם רק כדי לפתוח תיק וכנראה ראו למי אנחנו קשורים. שאלו אותנו 'אתם רוצים להתחתן מיד?'. אמרנו להם: 'כן, תודה' ופשוט התחתנו, מבלי להתכונן לפני"

שחר פרסקי

שחר מספרת כי הם החליטו להינשא דווקא בראס אל-ח'ימה בעיקר מטעמי נוחות. "התחתנו פה מכיוון שאנחנו גרים פה והיה מי שיעזור לנו בפרוצדורה – למרות שקל יותר להתחתן באבו דאבי".

איך הייתה התחושה להתחתן בראס אל-ח'ימה?

שחר: "זה מצחיק ממש. הלכנו לשם רק כדי לפתוח תיק, קיבלו אותנו וכנראה ראו למי אנחנו קשורים – ואז אמרו: 'אתם רוצים להתחתן מיד?'. אמרנו להם: 'כן, תודה'. פשוט ביום שסתם באנו כבר התחתנו, מבלי להתכונן לפני".

לידור: "אני באתי לבוש לעבודה ושחר ניסתה לכבד אותם, אז היא לבשה שמלה לא חשופה. יצא שהשמלה שלה הייתה שחורה וזה היה נראה כאילו היא ניסתה לחקות את הלבוש של המקומיות. האישה שליוותה אותנו אמרה לה: 'מה את לובשת שחור?' – והיא אמרה לה: 'זה מה שהיה לי'".

בניגוד לזוגות הישראלים שהתחתנו באבו דאבי, שחר ולידור מספרים כי התחושה הייתה שבראס אל-ח'ימה עדיין לא מספיק מעורים בהליך. "רואים שאין להם מושג עדיין ושהם לא בעניינים", אומרת שחר. "הבאנו עדים ובסוף הסתבר שהם לא היו טובים, אז הם הביאו לנו עוד שניים וזה לקח זמן. כשסיימנו צחקנו שהתאסלמנו עכשיו, מרוב שהכול היה בערבית. למרות שזו חתונה אזרחית, הם אומרים מוחמד".

"זה עלה בסך הכול 500 דירהם ונדרשנו לעשות לפני כן בדיקות רפואיות ובדיקות דם, כי הרבה מתחתנים עם בני דודים – אז כדי לראות שזה בסדר ושלא עלולה להיות בעיה", היא ממשיכה. "עכשיו אנחנו יודעים ואין לנו שום ספק – אנחנו לא בני דודים".

ראס אל-ח'ימה (צילום: 123rf)
הנסיכות הצפונית והגבוהה ביותר באיחוד האמירויות. ראס אל-ח'ימה|צילום: 123rf

"לא ידקרו פה למשל מישהו במעבר חצייה"

שחר ולידור מתרווחים על הספה שבסלון ביתם בראס אל-ח'ימה ומספקים לנו הצצה לחייהם, רחוק מהבועה התל אביבית ומהפקקים שהפכו למכה בכבישי ישראל. "מזג האוויר מעולה ואין עומס באף מקום, יש תמיד חניה והכול מאוד רגוע", מציין לידור. "אני לא זוכרת איך נשמע צופר של מכונית, אולי פעם אחת עמדנו בפקק", מוסיפה שחר. "הכול נינוח פה מכל הבחינות וכולם מנסים להיות חברים - עוזרים לכולם ולא מכשילים אנשים. לא ידקרו פה למשל מישהו במעבר חצייה".

"נדרשנו לעשות לפני כן בדיקות רפואיות ובדיקות דם, כי הרבה מתחתנים עם בני דודים. עכשיו אנחנו יודעים ואין לנו שום ספק – אנחנו לא בני דודים"

שחר פרסקי

עד כמה מורגש פה הסכסוך הישראלי-פלסטיני והמורכבת כלפי איך שישראל נתפסת בעולם?

שחר: "הרבה יותר בטוח להיות יהודי-ישראלי פה מאשר ברוב האזורים בארץ. בירושלים אני הולכת בפחד, פה בשום מקום לא. הסכסוך והקונפליקט לא מורגשים פה בכלל. החברה הכי טובה שלי פה היא סורית והקולגה של לידור לבנוני, זה כיף ומשחרר מאוד".

שחר ולידור
החליטו לקיים חתונה נוספת, ברבנות. שחר פרסקי ולידור זערור

 

אתם רואים את עצמכם מקימים משפחה בראס אל-ח'ימה?

לידור: "באהבה גדולה ובשמחה. לא שמעתי על גננת שהתעללה פה בילדים, בואי נראה".

שחר: "הכול טוב פה, אבל לא בהכרח זול. ממש אחלה לגדל פה ילדים וגם הרמה בבית ספר גבוהה יותר ממה שיש בארץ".

ובכל זאת, המעבר של לידור ושחר לראס אל-ח'ימה גרם להם לחפש את הקרבה ליהדות. להיות עטופים בעוגן תרבותי שמשאיר אותם מחוברים למסורת היהודית ולשורשים, ולכן הם החליטו לקיים חתונה נוספת, ברבנות - בעוד ארבעה חודשים. "אתה פתאום מחפש פה את הקרבה ליהדות, את מבינה שבחו"ל זה הדבר היחיד שמשייך אותך", מסכמת שחר בחיוך. "בסוף אנחנו יכולים להגיד שהתחתנו – אבל חשוב לנו ליצור משהו שיש לו משמעות כשהמשפחה לצידנו".


חתונה אזרחית באבו דאבי - ככה תעשו את זה:

על פי החוק שאושר באבו דאבי בפברואר 2021, תיירים יכולים להינשא בחתונה אזרחית באופן הבא:

  1. הורידו את טופס הבקשה לנישואים אזרחיים מאתר משרד המשפטים באבו דאבי ומלאו הפרטים הנדרשים כאן.
  2. שלחו את הטופס למייל הבא, לצד המסמכים הנדרשים - nonmuslimfamilycourt@adjd.gov.ae.
  3. בית המשפט לענייני משפחה באבו דאבי יאשר את הטופס שמילאתם.
  4. עליכם לשלם תשלום בסך 300 דירהם בלינק שתקבלו מבית המשפט במייל חוזר ולקבוע מועד לחתונה האזרחית באבו דאבי.