ממשלת נורווגיה הודיעה כי תקיים את החלטת מועצת הביטחון של האו"ם משנת 2019 ותחל בסימון מוצרי מזון המגיעים "מהשטחים הכבושים". בעקבות ההחלטה מוצרים המגיעים מהתנחלות יחוייבו בסימון כדי "לא להטעות את הצרכנים". בעיקר מדובר על יין, שמן זית, פירות וירקות המיוצרים בשטחים אותם מגדירים בנורווגיה כ"מנוגדים לחוק הבינלאומי".
עמדת נורבגיה היא ש"זכות הצרכן לדעת על מוצרים שמיוצרים בהתנחלויות".השטחים עליהם מתכוונים בנורווגיה כוללים את הגולן, שטחי יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. "נורווגיה רואה בהתנחלויות הישראליות בשטחים הכבושים כמנוגדות לחוק הבינלאומי", נכתב בהודעה.
תגובת משרד החוץ: "משרד החוץ מגנה את החלטת ממשלת נורווגיה לסמן מוצרים המגיעים מהישובים הישראלים ביהודה ושומרון. מדובר בהחלטה שלא תתרום לקידום היחסים בין ישראל לפלסטינים, ותשפיע לרעה על היחסים הבילטראליים בין ישראל לנורבגיה ועל הרלוונטיות של נורבגיה לקידום היחסים בין ישראל לפלסטינים".
יו״ר מכון היצוא איילת נחמיאס ורבין: "הצטערתי מאוד ללמוד על החלטת ממשלת נורבגיה לסמן את המוצרים מיהודה ושומרון ככאלה שאינם מיוצרים בישראל. במפעלים המייצרים ביהודה ושומרון ומייצאים מישראל עובדים פלשתינים רבים לצד ישראלים ושומרים על מרקם היחסים העדין ובונים יחדיו פעילות כלכלית משותפת שתורמת לשני הצדדים. הבעיה אינה רק החלטת ממשלת נורבגיה אלא חשש מזליגת ההחלטה גם למדינות נוספות. במכון היצוא יחד עם משרד הכלכלה נפעל כדי לסייע ליצואנים שימצאו עצמם מתמודדים עם ההשלכות של ההחלטה".