"לא היה ספק": נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן סיפק היום (שבת) התבטאות מעניינת על המלחמה בין רוסיה לאוקראינה. "הזהרנו את אוקראינה מפני הפלישה - זלנסקי לא רצה לשמוע", אמר הנשיא האמריקני באירוע לגיוס כספים בלוס אנג'לס. עוד אמר הנשיא ביידן על ההערכות הראשונות שהיו: "אני יודע שהרבה אנשים חשבו שאני מגזים".
סיקור נרחב של מלחמת רוסיה-אוקראינה ב-N12:
- ארה"ב מגבירה את קצב החימוש לאוקראינה
- 100 ימים למלחמה באוקראינה - הצעד שמתכנן פוטין
- הנשק הסודי של אוקראינה: פוליטיקאית שמצטלמת עם רובה וחתול
בשבועות שלפני המלחמה, הערכות מודיעין במערב נקטו בכמה תאריכים אפשריים לפלישה הרוסית לאוקראינה. משלא החלה המלחמה באותם הימים, דוברת משרד החוץ הרוסי מריה זכרובה אף טענה שהמערב רק מנסה להתסיס ולהביא לידי מלחמה וזה לא נכון. בצד האוקראיני חיו בהכחשה מוחלטת ופרשנים רבים טוענים שהנשיא האוקראיני וולודימיר זלנסקי התייאש מכך שבכל פעם ציינו תאריך אחר שבו רוסיה עשויה לפלוש.
בתוך כך, שבוע לפני פרוץ המלחמה, נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן אמר שמתרבות האינדיקציות לכך שרוסיה מתכננת לפלוש לאוקראינה, כולל סימנים שמוסקבה מכינה "מבצע הונאה" כדי להצדיק זאת. "התקשורת הרוסית כבר ימים מפיצה מסרים שמעלים את המתיחות ואנחנו נגיב על הפרובוקציות", הצהיר אז שר החוץ של ארה"ב, אנתוני בלינקן. "התקיפה הרוסית המזויפת או האמתית עלולות לכלול שימוש בנשק כימי. הרוסים הציבו לעצמם למטרה את קייב הבירה וקבוצות ספציפיות באוקראינה".
מנגד, למרות ההערכות שהיו באוויר - שר החוץ האוקראיני אמר לפני שפרצה המלחמה כי "הדיפלומטיה עובדת". שר החוץ של אוקראינה דמיטרו קולבה הוסיף: "פעולות מדברות חזק יותר ממילים", וכי לונדון הראתה את נכונותה לפעול בנושא. "לעולם לא נוכל לומר בוודאות מה יקרה מחר, אבל היום אנחנו עושים את המקסימום כדי לשמור על שלום", אמר קולבה.