ראש הממשלה נפתלי בנט מבקר היום (שני) במצרים, שם ייפגש עם הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי ועם יורש העצר של איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד. מוקדם יותר דווח כי בנט וא-סיסי נפגשים בעיר שארם, וכעבור שעה דווח על הגעתו של יורש העצר. בסיום הפגישה עם א-סיסי נשאר בנט ללון במצרים. לא מן הנמנע שיש עוד סוגיות בפגישה הזאת, שאליה הצטרפו גורמי ביטחון בכירים כמו ראש המל"ל אייל חולתא והיועצת המדינית שמרית מאיר.
הפסגה המשולשת מגיעה כשבוע לאחר ההודעה על פתיחת קו הטיסות בין נתב"ג לשארם א-שייח'. "שיתוף הפעולה בין שתי המדינות מתרחב בתחומים רבים, וזה תורם לשני העמים וליציבות האיזור", אמר בנט לפני כשבוע עם ההודעה על פתיחת הקו.
מדובר בפגישה השנייה בין המנהיגים, כאשר מהפגישה הקודמת שהייתה בספטמבר יצאו צילומים ומסרים. ניתן להעריך שייצאו גם מהפגישה הזו תמונות, משום שהאינטרס של המדינות הוא להראות את ההתחממות ביניהן.
לפני כשבוע סיכמו ישראל ומצרים על הפעלת קו טיסות חדש בין נתב"ג לעיר שארם א-שייח'. הטיסות צפויות להתחיל כבר בחודש הבא, במהלך חול המועד פסח. על המתווה סוכם במצרים בין גורמי מקצוע בממשל המצרי ובין משלחת ישראלית למדינה.
בשבוע שעבר הסכימו המדינות על האבטחה, שהייתה מוקש בדרך להרחבת התעופה בין המדינות. סביר להניח שיש משקל לביקור הזה כדי לחתום את האירוע. תוכנית הפעלת הקו התאפשרה גם בזכות שיתוף פעולה בין השב"כ, המל"ל וגורמים נוספים בממשל המצרי, שסיכמו ביחד על מתווה אבטחה שיאפשר את הפעלת הקו.
מלשכת ראש הממשלה נמסר שהנושא נידון בפגישת ראש הממשלה נפתלי בנט עם נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, שנערכה בעיר שארם א-שייח׳, בחודש ספטמבר האחרון. "זה צעד נוסף בחימום הסכם השלום בין ישראל ומצרים", בירך בנט.
השבוע גם פרסמנו כי אחת מהדמויות שקידמה את המהלך היא דמות מפתיעה - שר האוצר לשעבר משה כחלון, שהוביל להסכמות כבר לפני חודשיים במשלחת של אנשי עסקים ששהו בשארם. גורמים מדיניים אישרו שלכחלון תרומה דרמטית בקידום ההסכם.
הדיווח על הקו הישיר לסיני הגיע על אף שעדיין קיימת אזהרת המסע לדרום סיני וההמלצה לישראלים שלא להגיע לשם. "לאור פעילות מחוז סיני של דאעש בחלקו הצפוני של סיני, קיים חשש כי פעילי הארגון ינסו לפגוע ביעדים שונים, ובהם יעדי תיירות בדרום סיני אותם פוקדים ישראלים רבים. יוזכר כי הנהגת הארגון איימה בעבר כמה פעמים על ישראל וישראלים", כתבו במטה ללוחמה בטרור.