העצרת הכללית של האו"ם נפתחה היום (שלישי), ונשיא ארצות הברית ביידן נשא בה דברים בפעם הראשונה כנשיא. בנאומו התייחס ביידן לישראל ולמזרח התיכון, לתוכנית הגרעין האירנית, למשבר הקורונה, לנסיגה מאפגנסיטן, ולמשבר האקלים. ביידן הדגיש בנאומו כי "התמיכה שלנו במדינת ישראל בלתי מסויגת", והוסיף: "אנחנו מאמינים בפתרון שתי המדינות, אך אנו עדיין רחוקים ממנו. אסור לנו לוותר על הפתרון הזה, ונעבוד עם הקהילה הבינלאומית כדי ללחוץ לשלום. אנו חותרים לשלום רחב היקף במזרח התיכון".
ביידן דיבר באריכות על החשיבות שממשלו מקנה לשיתוף פעולה בינלאומי ולדיפלומטיה. בפתח דבריו אמר ביידן כי "על אומות העולם להתאחד נגד האיומים של משבר הקורונה ומשבר האקלים". הנשיא הצהיר כי ארצו תתמוך ותסייע למדינות מוחלשות במאבקים אלו, והתחייב לספק להן סכומי עתק. "עלינו לעבוד ביחד יותר מאי פעם כדי להתמודד עם האתגרים העולמיים שעומדים בפנינו".
במסר מפויס לסין ולכוחות עוינים אחרים, הדגיש ביידן כי ארצות הברית "לא מחפשת מלחמה קרה חדשה", וכי "אנחנו מוכנים לעבוד עם כל מדינה שתחתור להסכמות בדרכי שלום". הנשיא התייחס גם לאיום האירני ואמר כי "ארצות הברית מחויבת למנוע מאירן נשק גרעיני", אך גם הוסיף כי יהיה תהיה מוכן לחזור להסכם הגרעין במידה ואירן תסכים לחזור אליו.
בטון תקיף יותר, אמר הנשיא כי על אומות העולם להכיר ולפעול נגד עוולות כגון אלו שמתבצעות במחוז שינג'יאנג בסין ובאתיופיה. הוא הוסיף שארצות הברית תתנגד לכל ניסיון של מדינות חזקות לשלוט ולהשפיע על מדינות חלשות יותר. כמו כן התייחס ביידן לצפון קוריאה, ואמר כי ארצות הברית תפעל באמצעות "דיפלומטיה רצינית ומתמדת כדי להגיע לפירוק הנשק הגרעיני באי הקוריאני כולו".
הנשיא הגן בנאומו על נסיגת ארה"ב מאפגניסטן, נסיגה שהובילה לעלייתו המחודשת של הטאליבאן במדינה וזיכתה את ממשלו בביקורת פנימית ובינלאומית. "סיימנו 20 שנה של סכסוך באפגניסטן. אנחנו מסיימים את התקופה של מלחמה חסרת פשרות ומתחילים תקופה של דיפלומטיה חסרת פשרות". הנשיא התייחס בביקורתיות לתפקידה של ארצות הברית כשוטר העולמי, וטען כי לא ישתמש בצבא האמריקני "לפתור כל בעיה שאנחנו רואים ברחבי העולם, אלא רק כמוצא אחרון".