2.4 מיליון תלמידים חזרו היום (חמישי) ללימודים אחרי חופשות קיץ וחגים ארוכות, והשגרה של משפחות רבות עתידה להשתבש בעקבות החשיפה של הילדים במסגרות למאומתים לקורונה – והבידוד הנלווה אליה, לצד חישובים מסובכים של צבעי רמזור ושיעורי התחסנות. ביררנו עם משפחות מכל רחבי העולם איך מתנהלים במדינות שונות עם לימודים ובידודים בצל הקורונה.

יפן

קאי מיאטה מאוסאקה, סיפרה שכאשר יש עלייה בתחלואה בבית הספר או באזור, מיד מחלקים את הכיתות לשתי קפסולות כאמצעי זהירות. "חלק מהילדים מגיעים בבוקר, וחלק אחרי הצהריים", היא הסבירה. "אין בכלל למידה מרחוק באמצעות זום – בניגוד לאוניברסיטאות, שם הלימודים מקוונים כמעט במלואם".

קאי מיאטה מאוסאקה, יפן
קאי מיאטה מאוסאקה, יפן

"בשגרה הלימודים מתחילים ב 08:45 ונמשכים עד 15:00, והילדים אוכלים יחד צהריים בבית ספר", תיארה מיאטה. "עכשיו לא אוכלים יותר ביחד - אוכלים בבית". בנוסף, אין טיולים ואין אירועי ספורט בהשתתפות ההורים.
ומה עושים כשאחד הילדים מתגלה כחיובי לנגיף? "לפני כמה חודשים ילד בבית הספר של בנה של אחותי נמצא מאומת לקורונה, אז כל הילדים נשלחו לבדיקות PCR, נמצאו שליליים - וחזרו ללמוד", סיפרה מיאטה. הצהרת בריאות? אין שום צורך באישורים או בדיקות כדי להיכנס לבית הספר - זו האחריות של ההורים לשלוח לכיתה ילדים בריאים וסומכים עליהם.

משרד החינוך הוציא טופס שאלות לתלמידים כדי להבין ולגלות בעיות הקשורות לקורונה. כמו כן, הוקם "קו חם" בטלפון להורים ותלמידים עם בעיות או שאלות, ויש גם משרד שאפשר לגשת אליו.

איטליה

צ'ינסיה בילי מרומא, אימא לאריאנה בת ה-14, שלחה אותה לבית הספר אחרי שבשנה שעברה תלמידים בני 14 למדו מרחוק. "עד גיל 14 כולם הולכים לבית הספר כל יום, אין זום", סיפרה בילי. "אם אחד הילדים בכיתה לא מרגיש טוב - כל הכיתה נשארת בבית והילד עושה בדיקת קורונה. אם הילד חיובי - בית הספר שולח את כל הילדים לערוך בדיקות בחינם. אם הילד שלילי - הכיתה לומדת בזום עד בדיקה שניה שלילית. אם ילד לא הולך לבית ספר כי הוא חולה, צריך למלא טופס מסוים, אבל האחריות היא של ההורים".

בעוד שהמורים חייבים להציג תעודת מתחסן או מחלים כדי להיכנס לבית הספר - ילדים בכל הגילים לא צריכים להציג שום מסמך או דרכון ירוק כדי ללמוד בכיתה.

איטליה, קורונה (צילום:  AndreasPinacci / shutterstock.com)
איטליה בתחילת מגפת הקורונה|צילום: AndreasPinacci / shutterstock.com

אירלנד

ענבל גולדברגר מדבלין מדווחת שבדיוק בימים האחרונים נכנסו לתוקפן הקלות משמעותיות בהנחיות לילדים במערכת החינוך. "בגדול, החוק הוא שילד שמראה סימפטומים, לא מגיע לכיתה. כל השאר מגיעים. לא מפזרים יותר כיתות ולא מתחילים עכשיו לאתר מגעים ולעשות חקירות אפידמיולגיות, ולא שולחים ילדים להיבדק אוטומטית", סיפרה.

ענבל  גולדברגר , דבלין , אירלנד (צילום: עידן גולדברגר)
ענבל גולדברגר, דבלין, אירלנד|צילום: עידן גולדברגר

"כשיש ילד חולה, הוא הולך הביתה. כל השאר לומדים כרגיל", סיפרה גולדברגר. "הילד ומשפחתו הקרובה צריכים להיות בבידוד, והוא יחזור לכיתה אחרי בדיקה שלילית". גם באירלנד לא מתעסקים במיליוני בדיקות אנטיגן, והילדים צריכים להציג בדיקת קורונה שלילית, רק אם הם עצמם היו חולים, או שהיתה סיבה מיוחדת שהם יהיו בבידוד (למשל, מישהו מהמשפחה הגרעינית).

מקסיקו

"מקסיקו מדינה ענקית ולא כולם מתנהגים אותו הדבר", אמר ל-N12 יגיל שוהם מסאן קריסטובל, "כאן הילדים הולכים לבית הספר רק פעם אחת בשבוע, אבל לכל אזור יש את ההתנהלות שלו. אבל ההורים כאן מתארגנים כדי לשנות את המצב , ויש ישיבות עם המורים כדי למצוא פתרון יותר טוב".

טורקיה

אחרי חודשים ארוכים של שיעורים מקוונים, טורקיה פתחה החודש את בתי הספר מחדש, תוך הסרת רוב ההגבלות במהלך הקיץ. מורים נדרשים להציג אישור חיסון או בדיקת PCR שלילית. שר החינוך הטורקי אמר השבוע כי למרות שכרבע ממקרי הקורונה שהתגלו במדינה מאז פתיחת בתי הספר מחדש היו בקרב בני עד גיל 17, הרפובליקה המוסלמית "לעולם לא תסגור שוב את בתי הספר, והממשלה ובוחנת שיטות שונות להמשך".