ישראל היא המדינה הראשונה בעולם שהחלה לחסן את כלל אזרחיה במנה שלישית לחיסון נגד קורונה, אך כעת מדינות רבות בעולם הולכות אחריה. בארה"ב מנת הדחף תהיה זמינה כבר החודש לכל מי שירצה בכך, בקנדה יציעו מנה שלישית לאוכלוסיות בסיכון כבר השבוע - ובאיחוד האירופי עדיין מתמהמהים בהחלטה, וכל מדינה מגבשת מדיניות שונה. סקירת N12: מצב החיסון השלישי בעולם
רשויות הבריאות הפדרליות בארה"ב דנות כעת בקיצור זמן ההמתנה בין מנות חיסוני הקורונה. בבית הלבן רוצים לאפשר את אספקת מנת הדחף השלישית מוקדם יותר מ-8 החודשים שעליהם הוסכם בעבר. גורמי בריאות אמריקנים ציינו כי זריקות ה"בוסטר" יהיו זמינות החל ב-20 בספטמבר לאמריקנים שקיבלו את החיסון של פייזר או מודרנה לפני 8 חודשים לפחות.
במחוז אונטריו בקנדה יתחילו להציע מנת דחף לאוכלוסיות בסיכון כבר השבוע. בצ'ילה החלו לספק את המנות כבר ב-11 באוגוסט לאזרחים שהתחסנו בחיסון של חברת סינובאק – זאת במטרה להמשיך בהצלחה את המבצע המהיר לחיסון המונים במדינה.
בברזיל, שספגה מכות אנושות מהקורונה, משרד הבריאות כבר הודיע לאזרחים שעליהם להתכונן לחיסון שנתי נגד הקורונה. באקוודור הודיעו כי כרגע רק אנשים עם מערכת חיסונית חלשה יקבלו את המנה השלישית. "נבצע בדיקות כדי לקבוע אם גם שאר האוכלוסייה המחוסנת זקוקה למנת דחף" אמרה שרת הבריאות של אקוודור.
מדינות האיחוד האירופי שיחליטו לחסן את אזרחיהם במנה שלישית עלולות לעמוד בפני אתגרים משפטיים מורכבים, כך הזהירה הנציבות האירופית. הסיבה לכך היא שמנת הדחף טרם קיבלה את המלצת הסוכנות האירופית לתרופות – הגוף האחראי על אישור תרופות באיחוד האירופי. מוקדם יותר החודש ציינו בסוכנות כי עדיין אין מספיק נתונים כדי שניתן יהיה להמליץ על מנה שלישית. עם זאת, מדינות באיחוד האירופי כבר כללו בחוזי האספקה שלהן את האפשרות העתידית לרכישת חיסוני דחף נוספים.
עם זאת, לכל מדינה באיחוד ישנה מדיניות עצמאית משלה; אוסטריה מתכננת להתחיל לספק מנות שלישיות לאזרחים ב-17 באוקטובר, כשיחלפו 9 חודשים ממתן המנה השנייה לראשוני המתחסנים במדינה. בלגיה אישרה את השימוש בחיסוני בוסטר למדוכאי חיסון, אך מערכת הבריאות בבריסל טוענת שיש צורך בנתונים נוספים לפני מתן הבוסטרים לקשישים. צ'כיה תציע לאזרחיה חיסון שלישי החל ב-20 בספטמבר, ודנמרק תציע כבר בשבוע הבא מנת דחף לאזרחים עם מערכת חיסונית חלשה.
בצרפת מתכוונים להתחיל במבצע חיסוני המנה השלישית בבתי אבות, החל ב-12 בספטמבר. בינתיים, אזרחים בני 65 ומעלה ומי שנמצא במצב רפואי בעייתי יוכלו להזמין תור לחיסון. גרמניה מתחילה החודש להציע זריקת בוסטר לאנשים "הפגיעים ביותר" - קשישים ובעלי מערכת חיסונית חלשה. המנות השלישיות בגרמניה יהיו של חברת פייזר ומודרנה – ללא קשר לסוגי המנות שקיבלו בעבר האזרחים.
יועצי הבריאות הבכירים ביוון ממליצים לחסן במנה שלישית אנשים פגיעים עם מחלות "בסיסיות". בהונגריה כבר מציעים לאזרחים מנה שלישית מתחילת אוגוסט. פולין מציעה לאוכלוסיות עם מערכת חיסונית חלשה להתחסן במנה שלישית מהיום. ברוסיה החלו להציע מנות שלישיות כבר בחודש יולי. המרפאות במוסקבה מציעות מנות דחף לאנשים שחוסנו לפני 6 חודשים ויותר.
בשוודיה מתכננים להציע לרוב האוכלוסייה מנת חיזוק ב-2022, ואילו קבוצות בסיכון גבוה יוכלו להתחסן במנה השלישית כבר בחודשים הקרובים. שוויץ הזמינה לשנה הבאה 43 מיליון מנות חיסון, כולל מנות דחף - "למקרה הצורך" - כך לפי משרד הבריאות השוויצרי.
בבריטניה החלו לתכנן מבצע חיסונים למנה שלישית לשלב מאוחר יותר השנה, לאחר שהיועצים הבכירים בנושא החיסונים אמרו כי ייתכן שיהיה צורך לתת חיסון שלישי לקשישים ולאלו הפגיעים ביותר כבר מהחודש הקרוב. לצורך כך, בריטניה תרכוש 60 מיליון מנות נוספות של החיסון של פייזר, עבור התוכנית שמוגדרת כעת כ"אפשרית".
סין הודיעה לאזרחיה שתספק להם מנות שלישיות רק לאחר שכלל האזרחים יתחסנו במנות ראשונות, זאת כדי לספק הגנה נרחבת נגד המחלה – כך לפי בכיר בחברת סינופארם שאחראית על פיתוח החיסונים בסין.
קמבודיה החלה לספק מנות שלישית של חברת אסטרהזניקה כבר ב-12 באוגוסט, גם למי שקיבל חיסונים קודמים של סינופארם או סינובאק. אינדונזיה החלה לתת מנות דחף של מודרנה לעובדים ממערכת הבריאות כבר ביולי, וכעת נשקלת אספקת מנה נוספת לקהל הרחב.
הפיליפינים מקצה 899 מיליון דולר לרכישת בוסטרים במסגרת התקציב לשנת 2022, זאת למרות שרשויות הבריאות במנילה טרם הגיעו למסקנה שיש צורך במנת חיסון שלישית. סינגפור אמרה בחודש מאי שהיא מתכננת לספק מנות שלישיות לאזרחיה מאוחר יותר השנה, במידת הצורך.
דרום קוריאה מתכננת להתחיל לחסן במנה שלישית החל באוקטובר הקרוב, ברגע שהמדינה תשיג חיסון מלא של 70% מהאוכלוסייה. בוסטרים ראשונים יועברו לאנשים עם מערכת חיסון מוחלשת או לאלו הנחשבים בסיכון גבוה. אחרים יקבלו את החיסונים שישה חודשים לאחר החיסון המלא.
באיחוד האמירויות מתכוונים להתחיל לספק מנת דחף לכל מי שכבר התחסן. המנה השלישית תהיה זמינה לאנשים שנחשבים בסיכון גבוה שלושה חודשים לאחר מנת החיסון השנייה שלהם, ולאחרים שישה חודשים אחרי שחוסנו. כבר בחודש יוני אפשרו באיחוד האמירויות ובבחריין למי שחוסנו בתחילה בחיסון סיני לקבל חיסון "חיזוק" מתוצרת פייזר. גם טורקיה מציעה זריקות חיזוק של פייזר למי שהתחסן בחיסון סיני.