"אני חושב שאם בישראל רוצים להרגיש בנוח בנוגע למדיניות חופשות הלידה שלה, גם עבור אבות, המקום היחיד בו ירגישו טוב יותר הוא באמריקה". האיש שאחראי ל"עקיצה" הזו הוא טוני דוקופיל, מגיש תוכנית הבוקר הפופולרית של CBS. לאחרונה הוא הודיע שייצא לחופשת לידה ארוכה של שישה שבועות וחצי, וגם היה לו חשוב לדבר על כך בשידור ומעל כל במה. הערב (ראשון) שודר במהדורה המרכזית ריאיון עם דוקופיל, שהתייחס להחלטה, לחרטות ולתגובות.

הוא משתף לא מעט ברשתות החברתיות את חיי המשפחה ומאחורי הקלעים, וכשנולדה לו ולבת זוגו - מגישת MSNBC קייטי טור - בתם הקטנה אלואיז, הוא החליט להעביר מסר. "יש יוזמה מחודשת בוושינגטון, לתת להורים טריים את המתנה הכי טובה שיוכלו לקבל - עוד זמן לבלות עם התינוקות שלהם", הצהיר בשידור.

טוני דוקופיל (צילום: חדשות 12)
"פספסתי כמה רגעים משמעותיים". טוני דוקופיל|צילום: חדשות 12

"יש לי תינוקת בת שישה שבועות והיא בריאה ומאושרת, אבל מתישה מאוד", אמר בריאיון. "חשבתי שזה יהיה חשוב עבורי הפעם, זה הילד הרביעי שלי - חשוב לומר בפומבי שזה חשוב שאצא לחופשה ולנסות ולהוות דוגמה לאחרים, שגם הם ייצאו לחופשה". 

טוני לא הסתפק רק בלדבר על עצמו ועל ההחלטה שלו, שעוררה שיח ציבורי חשוב, אלא גם יצא לראיין אבות נוספים - כמו לדוגמה חבר בית הנבחרים מטקסס קולין אלרד, שהיה חבר הקונגרס הגבר הראשון שיצא לחופשת לידה ארוכה. שניהם התייצבו מול המצלמות, באופן טבעי, עם התינוקות שלהם על הידיים. "גם כשיש לגברים אפשרות לצאת לחופשת לידה, הם לא תמיד עושים את זה. מה אתה חושב על זה?", שאל. חבר הקונגרס השיב לו: "יש ציפייה במקום העבודה - אתה לא ילדת את התינוק, אז למה אתה צריך לצאת לחופש?"

כיום הוא מסביר: "היה יפה מצידה של החברה בה אני עובד, CBS VIACOM, לאפשר לי לחלק את החופשה בצורה כזאת וזה שינוי גדול, לא רק בחיים האישיים שלי, אלא גם במדינה. יותר אנשים מוכנים לומר בגלוי שזה חשוב ושהם יוצאים לחופשה הזאת, במיוחד גברים".

עוד הוא התוודה: "אני מתחרט על העובדה שלפני 12 שנה, עם בני הבכור, הופעל עליי לחץ לחזור לעבודה, ובסביבה הזאת, בחברה הזאת. הרגשתי שאני חייב, ופספסתי כמה רגעים משמעותיים. עכשיו התעדוף ברור לי".

שני ילדיו הגדולים של טוני מנישואיו הראשונים גרים עם אימם בישראל. גם עליהם הוא סיפר בשידור כשתיאר את הפחד שלהם בזמן מתקפות הטילים על תל אביב, בזמן מבצע "שומר החומות". הוא סיפר אז: "הם העבירו את הלילה תחת מתקפה אווירית, במקלט. הבת שלי בכתה".

 

 

בארצות הברית אין חופשת לידה ממומנת כמו בישראל, זה תלוי בחוקים של כל אחת מ-50 המדינות, או חברות פרטיות - העשירות מביניהן, כמובן - שמעניקות חופשה לנשים ולגברים, שלא על חשבון האם. בימים אלו זה מתחיל להשנות: ממשל ביידן מנסה לראשונה לקדם חופשת הורות ממומנת על ידי המדינה.

"רוב האנשים באמריקה שתומכים בכל אחת מהמפלגות - הדמוקרטית, הרפובליקנית, העצמאית, לא משנה מי אתה או מאיפה אתה - אתה תומך ברעיון שהורים יוכלו לצאת לחופש, כולל אבות", הוא מסביר. על שיתוף הפעולה בין המפלגות אמר: "זה באמת קורה, זו מהפכה שמתרחשת בהורות בארצות הברית ואני חושב שזה דבר טוב. אצלנו ובפפואה ניו-גיני אין חופשת הורות ממומנת - רק אנחנו בעולם משלנו".

כשנשאל על המסרים שלו, השיב: "המסר לאבות הוא - תצאו לחופשת ההורות מפני שזה טוב עבורכם, זה טוב עבור ילדיכם, זה גם טוב לאימא אז האימא צריכה לעודד את זה. ובנוגע למעסיקים - אתם תקבלו יותר התחייבות מעובדים שמרגישים שהם יכולים לנהל את עבודתם בהתאם לאורח חייהם, ולא לנהל את אורח חייהם בהתאם לעבודתם".