עסקת חילופי אסירים: האמריקנים יעבירו לידי אירן 4 אזרחי הרפובליקה האיסלאמית ו-7 מיליארד דולר שהוקפאו במסגרת הסנקציות על המדינה בתמורה ל-4 אזרחי ארצות הברית שהואשמו בריגול באירן, כך דווח לפני זמן קצר בערוץ הטלוויזיה הפרו-אירני "אל מייאדין". התקשורת הממלכתית ברפובליקה תחילה לא אישרה את הדיווחים אך אחרי זמן קצר גורמים רשמיים איששו שאכן נחתמה עסקת שבויים, דובר משרד החוץ האמריקני הכחיש את הידיעה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כאמור האמריקנים לכאורה חתמו על עסקת שבויים, זאת כשברקע נמשכות השיחות בין המדינות במטרה לבדוק היתכנות של חזרה להסכם הגרעין שלפני עידן טראמפ. הסנקציות על אירן במסגרת אותו הסכם שבוטל הביאו להחרפת המצב הכלכלי במדינה ובין היתר להקפאת כספים רבים, שכעת נראה כי יועברו למדינה במסגרת העסקה החדשה.
אל מייאדין ציטט גורמים אירניים רשמיים שלא זוהו בשמם. התקשורת הממלכתית האירנית ציטטה את הדיווח גם היא אולם לא אישרה אותו באופן פומבי. רק זמן קצר לאחר מכן אישרו גורמים רשמיים אירניים את הדיווח. נד פרייס, דובר משרד החוץ האמריקני הגיב שעה לאחר הדיווחים ואמר כי הם לא נכונים ושום עסקה לא נחתמה בין המדינות:
"לא הגענו להסכם בווינה, יש עוד מרחק רב כדי לסגור את הפערים שנותרו שנוגעים לסנקציות שיוסרו וההגבלות שאירן תקבל על עצמה כדי להבטיח שלא יהיה לה נשק גרעיני. נמשיך לעבוד על זה בשבועות הקרובים", דבריו של פרייס.
על פי סוכנות AP, טהראן מחזיקה ארבעה אמריקנים ביניהם פעילת הסביבה מוראד תחבז ואיש העסקים האיראני-אמריקאי עמאד שרגי. הדיווח בטלוויזיה הממלכתית לא פרסמה את שמות האירנים שטהראן מקווה להשיג בהחלפה.
האזרחית הבריטית-איראנית, נזנין זגארי-רטקליף, תשוחרר גם היא "לאחר תשלום של חוב צבאי" שבריטניה חייבת לטהרן, כך הודיעה הטלוויזיה הממלכתית של אירן מגורם רשמי במדינה. אותו גורם אישר בנפרד את הדיווח המוקדם יותר של ערוץ אל-מייאדין אודות עסקת חילופי האסירים. "שחרורה של נזאנין זגארי-רטקליף בתמורה לתשלום בריטניה של 400 מיליון לירות שטרלינג, החוב שלה לאירן הסתיים סופית" אמר.
גורמים איראניים אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס בחודש שעבר כי הסכם ביניים יכול להיות דרך להרוויח זמן עד להסדר בר-קיימא שכלל הפרשת כספים איראניים שנחסמו בסנקציות של ארה"ב. טהראן ונציגי המעצמות נפגשים בווינה מאז תחילת אפריל בכדי לחזור להסכם הגרעין תוך דיון בסנקציות ובהפרות לכאורה של אירן את ההסכם מ-2015. אירן טוענת כי 20 מיליארד דולר מהכנסות הנפט שלה הוקפאו במדינות כמו דרום קוריאה, עיראק וסין תחת משטר הסנקציות האמריקני מאז 2018.