הקורונה באירופה: חג הפסחא שיצוין מחר (ראשון) הביא מדינות רבות להטיל הגבלות תנועה בעקבות השתוללות מגפת הקורונה ברחובותיהן. מיליוני נוצרים ברחבי העולם יבלו את החג זו השנה השנייה ברציפות בריחוק חברתי, בעוצרים ובסגרים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אתמול ביקר ארגון הבריאות העולמי בחריפות את ניהולו של האיחוד האירופי את מבצע החיסונים ביבשת, ואמר כי המבצע "איטי באופן בלתי מתקבל על הדעת". בארגון שיתפו כי רק 10% מתוך 900 מיליון תושבי האיחוד קיבלו עד כה מנה ראשונה של חיסון מפני הנגיף. בהנהלת האיחוד נוטים אף להתחיל ולרכוש חיסוני ספוטניק תוצרת רוסיה, לאחר שיוודאו כי זה עומד בסטנדרטים ובאישורים האירופיים הנהוגים.
באיטליה הוכרז על סגר פסחא מלא ל-3 ימים, שיתחיל הערב. כל המדינה מוגדרת כאזור "אדום" בסיכון גבוה להידבקות בנגיף. ביום שישי האחרון, בו ציינו את "יום שישי הטוב" – יום צליבת ישו, ערך האפיפיור פרנסיס את טקס "דרך הצלב" בכיכר פטרוס הקדושה. באירוע נכחו קומץ צופים מועט, בהתאם להגבלות ההתקהלות המונהגות במדינה, המונעות כינוסים גדולים כמיטב מסורת החג והטקס.
בשל העלייה הדרמטית בנתוני התחלואה, שהובילו לעומס על בתי החולים בבירה פריז, הודיעו גם בצרפת על הגבלות חדשות שייכנסו לתוקפן החל מהערב.
שדה התעופה שארל דה גול, שבדרך כלל מבשר כבר שבועיים מראש על בוא החג, יוותר שומם גם השנה עם ההכרזה על הסגר. בחמישי האחרון הגיעו לשדה רק 8.1% מכמות הנוסעים שהגיעה אליו באותו היום ב-2019.
גם כן באירופה, אך כבר לא באיחוד – מבצע החיסונים מביא תקווה לאי הבריטי: בבריטניה בה התחסנו כבר יותר מ-46% מהאוכלוסייה, הגבלות הקורונה צפויות להשתחרר במידת מה עם צאת החג. כבר בשני בערב צפוי ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, להכריז על מתווה תיירות חוץ בהתאם למודל הרמזור.
עם זאת, הישארותה של מרבית יבשת אירופה מאחור בתהליך החיסונים עתיד לשנות את מסלולם של התיירים הבריטיים, ואת המדינות אליהם הם רגילים לנסוע בחופשות האביב והקיץ, מה שישמור על הבריטים הרחק מפנים היבשת במהלך החג.