איטליה פתחה היום (רביעי) את משפט הפשע המאורגן הגדול ביותר מאז שנות השמונים, במסגרתו יעמדו לדין מאות חשודים בחברות במאפיה העונה לשם "אנדרנגטה", ארגון הפשע החזק ביותר באיטליה. במשפט יעידו 900 עדים, ואולם מיוחד הוסב למטרה זו בדיוק.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בשנים האחרונות ניהלו הרשויות באיטליה חקירה ממושכת, בסופה הגיעו למשפט ובו מספר נאשמים גבוה במיוחד; 355 בני אדם שחשודים בחברות במאפיה "אנדרנגטה". היום זהו יומו הראשון של המשפט ההיסטורי, שצפוי להימשך יותר משנתיים. הוא יתקיים בבניין ששוכן בלב שטחה של המאפיה, ששימש בעבר כמוקד טלפוני של העירייה והוסב למבנה מבוצר במיוחד למטרת הדיונים. במהלך המשפט ישמעו יותר מ-900 עדויות, וכתב האישום כולל בין השאר רצח, סחר בסמים, סחיטה באיומים והלבנת הון.
על פי כתב האישום, "אנדרנגטה" שלטו באספקת כמויות אדירות של קוקאין שהגיעו מדרום אמריקה ואזורים נוספים לאירופה. אולם מאות מהנאשמים חשודים בסעיפים חמורים בהרבה מפשעי סמים. בהם התאגדות מאפיה, רצח, ניסיון לרצח, סחיטה באיומים, מתן הלוואות שלא כחוק, גילוי סודות רשמיים של המדינה ושימוש לרעה בתפקיד.
באחד מהדיונים שקדמו למשפט, נדרשו יותר מ-3 שעות רק כדי להקריא את שמותיהם של כלל הנאשמים. אלו, כוללים פוליטיקאים, שוטרים, עובדי מדינה, חברי מאפיה ושותפים חיצוניים שונים. המשפט ברובו מכוון למשפחת מנקוסו, שלקחה חלק משמעותי ב"אנדרנגטה". הנאשם בעל הפרופיל הגבוה ביותר הוא החשוד כראש המאפיה, לואיג'י מנקוסו בן ה-66, שמכונה "הדוד".
נאשמים נוספים עונים לכינויים אחרים כמו "הזאב", "השמן" ו"בלונדי", ומספר הנאשמים הכולל הגיע ליותר מ-400 בני אדם - 92 מהם בחרו במשפט נפרד ומהיר יותר. אלו, כוללים בין השאר את ראש הממשלה לשעבר סילביו ברלוסקוני ועורך דין וסנאטור לשעבר. מרבית הנאשמים במשפט עוכבו בפשיטות באיטליה, גרמניה, שוויץ ובולגריה בדצמבר 2019.
"המשפט הזה מראה עד כמה שורשי "אנדרנגטה" עמוקים בחברה", אמר פדריקו ורזה, פרופסור לקרימינולוגיה באוניברסיטת אוקספורד. "זה מזעזע שיש לך קבוצת פשע שורשית כל כך בשטח עד כדי שאתה צריך להעמיד מאות אנשים לדין".
התובע בתיק, הוא "לוחם המאפיות" המפורסם באיטליה, ניקולה גרטרי בן ה-62 שנהנה מאבטחה משטרתית צמודה למעלה משלושה עשורים. הבטחתו היא להפיל את "אנדרנגטה", שלדבריו "עוצרת את נשימתם ופעימות ליבם של האנשים". עם זאת, פרופ' ורזה הזהיר כי המשפט לא יסמן את סופה של הקבוצה. "אתה יכול לזרוק אותם לכלא", אמר, "אבל אם לא תגדע את שורשי הסיבה לקיומם, הם פשוט יתרבו".