בזמן שהעולם מתמודד עם משבר בריאותי וכלכלי מהחמורים שידענו, ומדינות נוקטות בצעדים דרסטיים כדי למגר את הקורונה, בפוארטו ריקו הכריזו אתמול (שני) על מצב חירום – ולא בגלל המגפה. המדינה הקריבית, שנמצאת תחת חסותה של ארה"ב, מתמודדת עם בעיה קשה של אלימות נגד נשים והחליטה לנקוט בצעדים חריפים כדי להפסיק את התופעה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כתבות נוספות ב-N12:
- אלו הן 18 הנשים שנרצחו מתחילת השנה בתוך המשפחה
- אלימות נגד נשים בקורונה: "במיוחד עכשיו חשוב להיות עירניים"
- יום המאבק לאלימות נגד נשים: כל הדרכים לקבלת סיוע
- למחצית מהחשודים באלימות במשפחה נפתח תיק דומה לפני
- מחאה המונית נגד אלימות כלפי נשים: "20 נשים בכל שנה"
בדוח שיצא לאור במדינה בשנת 2019, עלה כי בדומה למדינות אחרות בקריביים ובאמריקה הלטינית, רמת האלימות נגד נשים גבוהה מאוד – ובממוצע, אישה אחת נרצחה בכל שבוע בפוארטו ריקו. ההכרזה אתמול, שמגיעה ימים ספורים לאחר רצח של אחות, נועדה לצמצם את ממדי התופעה והיא באה להגן גם על חברי קהילת הלהט"ב.
במסגרת ההכרזה, החוק יגדיר אלימות על רקע מיני או מגדרי כפעולה שגורמת לנזק גופני, נפשי או מיני, ומונעת מסטראוטיפים. תוכנית מיוחדת תפקח ותעקוב אחר נשים מאוימות שהוציאו צווי הרחקה נגד גברים אלימים. נוסף על כך, ועדה חדשה תאכוף את המדיניות החדשה והצעדים הנלווים לה. לדוגמה, הרשויות ייפתחו אפליקציה ייעודית עבור הקורבנות, שתאפשר להם לדווח על אלימות ולהזעיק עזרה.
"ההכרזה על מצב החירום נועדה להילחם ברעה חולה שכבר גרמה ליותר מדי נזק", אמר מושל פוארטו ריקו, פדרו פיירלואיסי. "הקורבנות סבלו מההשלכות של אפליה, חוסר שוויון, חינוך לקוי ובעיקר חוסר מעש".
ארגוני זכויות אדם באי בירכו על ההחלטה, המהווה צעד ראשון לטיפול בבעיה. "זהו יום גדול לנשים, לילדות ולכל מי שמאמין בהכרזה הזו", אמרה ליסדל פלורס, מנהלת מעון לנשים מוכות. וילמארי ריברה, פעילה נוספת, שיבחה את הממשלה על ההחלטה, אך הדגישה שיש עוד דרך ארוכה לפתרון הבעיה וכי דרושים כמה תיקונים למדיניות החדשה.