המוטציה הבריטית גרמה למצב במדינה לצאת משליטה, כשבממלכה הגיעו כבר ליותר מ-58 אלף מאומתים ביום. "המדענים מצאו שהמוטציה שנמצאה בבריטניה מגבירה את ההדבקה ב50-70%", אמר הערב ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון - שהכריז בעצב על סגר שלישי שנכנס לתוקף כבר הלילה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"חלה עלייה של כמעט שליש במספר המאושפזים באנגליה בשבוע אחד. 40% יותר מאשר בגל הראשון", התריע. מספר המתים עלה ב-20% בשבוע. מוכרחים לפעול ביתר תקיפות נגד הוירוס". הסגר הכולל הוא במתכונת חמורה של הסגר הראשון. במסגרתו, תושבים יידרשו להישאר בבית למעט יציאה לקניית מצרכים חיוניים ובמצבי חירום. 

עוד אמר: "הכוננות בכל המדינה עלתה לרמה 5, כלומר סכנה לקריסת מערכת הבריאות. אזרחים בסיכון ייאלצו לשהות בבידוד. השבועות הבאים יהיו הקשים ביותר שחווינו מאז תחילת המגפה. עשינו כל מה שביכולתנו להשאיר את בתי הספר פתוחים. הבעיה היא לא שבתי הספר מסוכנים לילדים, אלא שהם מגבירים הדבקה בקהילה". ההגבלות יישארו במקומן עד אמצע פברואר, אז מקווה ג׳ונסון שתחוסן האוכלוסייה בסיכון וניתן יהיה להסיר אותן בזהירות.

חשש מהזן החדש של הקורונה מדרום אפריקה

למרות כל זאת, שר הבריאות הבריטי אומר שהוא שבכלל חושש מהמוטציה שהתגלתה בדרום אפריקה. זאת, אחרי חוות דעת שהוא קיבל מהמדענים שמייעצים לממשלה, שמביעים חשש שהחיסונים שכבר משווקים לא יעילים כנגד המוטציה הזו.

אותם מדענים אומרים שלפי ההערכות שלהם והבדיקות שנעשו, המוטציה הדרום אפריקנית מדבקת יותר מהמוטציה הבריטית ואולי גורמת לעומס ויראלי גדול יותר. גם פרוסור חזי לוי התייחס למוטציה הדרום אפריקנית. "שמענו מגוון דעות לגבי המוטציה הדרום אפריקאית", אמר. "יש דעות שאומרות שגם למוטציה הזו החיסון יעיל, אבל בכל אופן כל דבר מחייב למידה".

 

ועדיין יש גם חדשות שאפשר לשאוב מהן מעט אופטימיות. חברות התרופות שמייצרות את החיסונים אומרות שהן יכולות לשנות את החיסונים כך שיהיו יעילים גם נגד המוטציות לטענתן. ועדיין, זה תהליך שלוקח כמה שבועות, בערך 6 שבועות, שבנקודת הזמן הזו שבה אנחנו נמצאים, מדובר בזמן יקר מאוד.