ארגון האו"ם שיגר הבוקר (רביעי) אזהרה חריפה עם פרסום דוח מיוחד הבוחן את הנזקים הנלווים של מגפת הקורונה בשורת מדינות מתפתחות בעולם. הדוח קובע כי בשנה האחרונה גרמו השלכותיו העקיפות של הנגיף למותם של 228 אלף ילדים, 11 אלף מקרים של תמותת נשים הרות וכ-3.5 מיליון הריונות לא רצויים במדינות דרום אסיה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המחקר, שהוזמן על ידי יוניצ"ף (קרן החירום הבין-לאומית של האו"ם למען ילדים), טוען כי בשל "קיצוצים דרסטיים בזמינותם ובשימושם של שירותי בריאות ציבוריים חיוניים" נפגעו רבים הנזקקים לשירותי הבריאות והרווחה באופן יום-יומי. הדוח עוסק במתרחש במדינות הודו, פקיסטן, נפאל, בנגלדש, אפגניסטן וסרי לנקה, שבהן מתגוררים כמעט 2 מיליארד בני אדם.
עוד קובע הדוח כי "לקריסת השירותים הקריטיים הללו הייתה השפעה הרסנית על בריאותן ותזונתן של המשפחות העניות ביותר". את הדברים אמר ג'ורג' לריאה-אדג'י, מנהל אזורי בארגון יוניצ"ף שלקח חלק בחיבורו של הדוח. הוא הבהיר כי יש לפעול בהקדם "להחזרתם המלאה של השירותים הבסיסיים עבור הילדים והאמהות אשר זקוקים להם נואשות".
המדינות המצוינות בדוח, כמו מרבית המדינות ברחבי העולם, החילו מדיניות הגבלות חמורה בשל התפרצות מגפת הקורונה. לצד זאת, שירותי הרפואה והרווחה גם חוו עומסים כבדים בעקבות התחלואה הגבוהה, מה שהביא לפגיעה קשה בילדים והאמהות שמלכתחילה נזקקים להם. עוד עולה כי גם במדינות ואזורים שבהם לא הוחלו הגבלות חמורות חלו עומסים כבדים על שירותי הרפואה והרווחה במדינות השונות, שהביאו לפגיעה חמורה באוכלוסיות מוחלשות.
בבנגלדש ונפאל לדוגמה, שיעור הילדים הזוכים לסיוע במטרה למנוע תת-תזונה צנח בכ-80%. בנוסף, שיעור הילדים שזכו לחיסוני ילדים רגילים צנח אף הוא בשיעור של עשרות אחוזים במדינות הודו ופקיסטן. לכך מצטרפת העובדה כי כ-420 מיליון תלמידים במדינות הנחקרות נאלצו להישאר בבית ולא ללכת לבתי הספר בשל סגירת מוסדות החינוך.