לאחר שהגיעה ל-10.5 מיליון נדבקים ויותר מ-152 אלף מתים, הודו השיקה היום (שבת) את מבצע החיסונים שלה - והיא מכוונת גבוה מאוד. 300 אלף אזרחים צפויים להתחסן כבר ביום הראשון ב"דרייב-אין ההתחסנות הגדול בעולם", כפי שמכנה אותו ראש הממשלה נרנדרה מודי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הרשויות הקימו 3,000 מתחמים ברחבי המדינה שיפעלו הבוקר ויחסנו את האזרחים במנה הראשונה נגד נגיף הקורונה.
ראש הממשלה מודי פנה היום לאומה והכריז באופן רשמי על פתיחת השלב הראשון של המבצע ההיסטורי. כמו שאר המדינות שהחלו לחסן, גם בהודו תיעדפו את סדר המתחסנים: מבין 1.3 מיליארד אזרחי המדינה – הוחלט כי הראשונים להתחסן יהיו 30 מיליון עובדי צוותי הרפואה.
"האומץ שהפגנתם במהלך המאבק בנגיף הקורונה יידרש גם עכשיו במבצע החיסונים", אמר מודי. "העובדה שהחיסונים הראשונים ניתנים לעובדי הרפואה היא הדרך לגמול להם כל מה שאנחנו חייבים להם". ראש הממשלה ביקש מהציבור להימנע מהפצת שמועות לגבי יעילותו של החיסון ולהמשיך להיות זהירים גם לאחר קבלת הזריקה.
ממשלת הודו הנפיקה אישורי חירום לשני חיסונים וקדם יותר החודש. הראשון הוא החיסון שפותח על ידי אוניברסיטת אוקספורד וחברת אסטרה זניקה הבריטית והשני הוא קובקסין, חיסון שפותח על ידי חברה הודית מקומית – "בהארט ביוטק" בשיתוף חברה ממשלתית. המתחסנים לא יוכלו לבחור איזה חיסון יקבלו.
משלוחים של שני החיסונים נארזו והופצו ברחבי המדינה במהלך השבוע, זאת לאחר שהמדינה ערכה מספר רב של ניסיונות "על יבש" בדצמבר, על מנת להבטיח את יעילותו של הליך ההפצה.
הממלכה דורשת בידוד
ובעוד הודו מתחילה לראות את הסוף, בריטניה מקשיחה נהלי כניסה לשטחה על מנת לצמצם "ייבוא" של מקרים בניסיון להוריד את התחלואה. החל מיום שני בבוקר כל הנכנסים מכלל המדינות יידרשו להציג בדיקה שלילית בכניסה לבריטניה ולהיכנס לבידוד של 10 ימים. למעשה ראש הממשלה בוריס ג'ונסון ביטל את מתווה "המדינות הבטחות" שהיה נהוג במדינה עד כה, לפיו השבים ממדינות מסויימות היו פטורים מבידוד.