את הלילה שבין חמישי לשישי יזכרו רבים בצרפת לעוד זמן רב. אמש הם עוד יכלו ללכת לבר ולפתוח את סוף השבוע עם אלכוהול וחברים אבל מעל הבילוי ריחפה הידיעה שמדובר בשעות האחרונות שהם יוכלו לעשות זאת, לפחות למשך החודש הקרוב. נשיא צרפת עמנואל מקרון הכריז על סגר דרמטי שיימשך לפחות לכל אורך נובמבר, אך סביר להניח שהוא יוארך בשבועות נוספים נוכח ממדי התחלואה הגבוהים שאליהם הגיעה צרפת. כך קורה, שזולת בתי הספר שנשארים פתוחים, צרפת נכנסת הבוקר (שישי) לסגר נרחב ושני במספר, והתמונות שמגיעות משם מעידות על הריק שנותר ברחובות השוקקים.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מדובר בסגר נוקשה שמצריך ממי שרוצה לצאת מהבית להסתובב עם תעודה המאפשרת לו לעשות זאת. תושבי המדינה נדרשים להוציא כמה תעודות שמאפשרות יציאה - אחת לבתי הספר עבור הילדים, ואחת לצרכים אחרים (בין היתר גם לעבודה חיונית). יציאה ללא התעודה עלולה לעלות למפר ההוראה 135 יורו. נציין כי בדומה לישראלים, גם הצרפתים יכולים לצאת מהבית למרחק של קילומטר בלבד לצורך התאווררות.

סגר בצרפת (צילום: רויטרס)
סגר שני בצרפת |צילום: רויטרס
סגר בצרפת (צילום: רויטרס)
רחובות ריקים בצרפת |צילום: רויטרס
גרמניה (צילום: רויטרס)
סגר רך בגרמניה |צילום: רויטרס

נוכח ההגבלות החדשות, גם הכלכלה הצרפתית צפויה לספוג מהלומה קשה. הממשלה צופה שהמיתון במדינה יאמיר ב-2020 ל-11%, זאת למרות שמקומות העבודה עוד יכולים לפתוח, עם עדיפות רבה להמשך עבודה מהבית בלבד. בצרפת מדווחים עם זאת כי נמדדו הבוקר פקקי תנועה, וכי הכבישים היו עמוסים יותר באופן יחסי לסגר שהיה במרץ. 

עוצר לילי בגרמניה (צילום: רויטרס)
המסעדות בגרמניה סגורות |צילום: רויטרס

במהלך הלילה אירעו כמה הפגנות ברחובות פריז נגד הסגר, והאזרחים שהפגינו, בדומה למה שהיה בצפון איטליה השבוע, קראו לבטל את ההגבלות כדי לא לפגוע בחירות האזרחים. 

נזכיר שגם בגרמניה הונהג סגר רך. חנויות ממשיכות אמנם לפתוח את דלתותיהן אבל תחת הגבלות חמורות במיוחד, בתי הספר ימשיכו לקבל תלמידים -אבל כל הפנאי והבידור ייסגר החל מ-2 בנובמבר. 

עוצר לילי בספרד (צילום: רויטרס)
עוצר לילי בספרד |צילום: רויטרס

בספרד, שמתמודדת גם היא עם גל תחלואה רחב במיוחד, הודיעו כבר בשבוע שעבר על עוצר לילי כדי למנוע את התפשטות הנגיף. היום, שישי, נסגרת מדריד לכניסת אזרחים מערים אחרות למשך סוף השבוע ותיפתח מחדש רק בשבוע הבא.

 

 

נוכח הזינוק בתחלואה, באיחוד האירופי החליטו להעביר מטופלי קורונה לבתי חולים גם מעבר לגבול המדינתי על מנת למנוע קריסה של מערכת הבריאות. באיטליה אובחנו אתמול 26,831 בני אדם כחולי קורונה חדשים - ושברה שיא יומי מאז פרוץ המגפה. גם בשבדיה נרשם מספר גבוה במיוחד של מקרים (2,820).  

שיאי תחלואה נשברים גם בארה"ב, שם הגיעו ל-9 מיליון מקרים - המדינה עם הכי הרבה מאובחנים לנפש - אך ההגבלות שם מתונות ונתונות להחלטות המדינות השונות. הנשיא טראמפ מצדו, ממשיך לקיים עצרות המוניות לקראת הבחירות בשלישי.