פאנל מומחים חיצוני שמייעץ ל-CDC, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, נפגש אתמול (שלישי) לדון בשאלה מי יהיו הראשונים לקבל את החיסון לקורונה עם אישורו – והודיעו כי ימליצו על צוותי הרפואה ודיירי דיור מוגן ארוך טווח. על פי הערכות, 20 מיליון מנות חיסון יהיו זמינות לציבור עד סוף 2020, ובאביב 2021 יופצו חיסונים לכלל האוכלוסייה. במקביל הודיע ה-CDC: נפעל לקצר את תקופת הבידוד ל-10 ימים – או לשבוע בלבד, בכפוף לבדיקת קורונה שלילית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ההחלטה להמליץ על דיירי בתי אבות וצוותי רפואה כבעלי עדיפות גבוהה לקבלת החיסון לקורונה התקבלה ברוב של 13-1 בפאנל מומחים לרפואה בארה"ב, שמייעץ ל-CDC – ועצותיו כמעט תמיד מתקבלות במלואן. "בילינו 8 חודשים בדיונים והערכה של נתונים", אמר ד"ר חוסה רומרו, יו"ר הפאנל, לאחר ההצבעה. "אנחנו משתמשים בעקרונות של מקסום היתרונות ומזעור הנזקים, קידום צדק והפגת אי-שיוויון בריאותי".
השלב הראשון בהפצת החיסונים לקורונה אמור להתחיל ברגע שהחיסון יקבל את אישור ה-FDA, מנהל המזון והתרופות האמריקני, שבודק כעת את החיסונים של החברות פייזר ומודרנה. הוועדה המייעצת של ה-FDA צפויה להתכנס ב-10 בדצמבר, על מנת לשקול אישור חירום לשימוש בחיסון של חברת פייזר. על פי ההערכות, עד 20 מיליון מנות חיסון יהיו זמינות עד סוף שנת 2020 – שישמשו 10 מיליון אזרחים. עוד מעריכים כי החיסון, לכשיאושר, יהיה זמין לכלל האוכלוסייה באביב 2021.
שתי הקבוצות הראשונות עליהן המליץ הפאנל כראשונים לקבל את החיסון כוללות 24 מיליון אמריקנים, בהם 21 עובדי מערכת הבריאות ו-3 מיליון דיירים בבתי אבות. עוד הוחלט כי צוותי הרפואה להם יש מגע ישיר עם המטופל יקבלו תעדוף על האחרים, כמו גם עובדים סיעודיים בבתי האבות.
במקביל, הלילה הודיע ה-CDC כי יפעל לקצר את תקופת הבידוד של אדם הנחשף לחולה ל-10 ימים במקום שבועיים, או לחילופין שבוע אחד בלבד – בכפוף לבדיקת קורונה שלילית.
בקרוב יתקיים דיון נוסף, שיעסוק בגל המתחסנים השני. על הפרק: האוכלוסייה המבוגרת ועובדי המגזרים החיוניים ובהם מורים, שוטרים, עובדי תחבורה וענף ייצור המזון – אולם ההחלטה טרם התקבלה.