מחאה שקטה עם הכיתוב "תעשייה אחת, עתיד אחד": כך זעקו היום (ראשון) כמה מאות פעילים באיטליה שמייצגים 750 אלף אומנים, טכנאים, מארגנים ומוזיקאים שלא עובדים כבר כמה חודשים בשל משבר הקורונה. הפעילים, לבושים בשחור, הביאו עמם את הארונות השחורים המוכרים מציוד הבמות ומילאו את הפיאצה דל דואומו שבמילאנו. "מילאן זועקת היום בשקט, הקורבן הוא המוזיקה", נכתב על השלטים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

היוזמה החלה ברשתות החברתיות. עם פתיחתו, האירוע החל ב-17:00 אתמול וקיבל את השם "Bauli in piazza" - "הארונות בכיכר".סטורנינו צ'לאני, איש עסקים ונגן גיטרת באס איטלקי מוכר, יזם ועודד את ההפגנה המיוחדת הזאת. הוא דרש מהממשלה לצאת בכללים חדשים שיהפכו את הפעלת האירועים, ההופעות והירידים לאפשרית וכלכלית. במהלך ההפגנה, ברוב הזמן, המשתתפים עמדו בשקט ליד ארונות הציוד. סביבם הגיעו אלפים וצעקו קריאות הזדהות עם העובדים שמלאכתם הופסקה, אלפים שמקווים לשמוע שוב הופעות חיות.

הפגנת מוזיקאים ואמנים במילאנו נגד הגבלות הקורונה (צילום: AP)
המחאה ההמונית באיטליה, היום|צילום: AP

האומנים באיטליה מדגישים שמדובר במלחמת קיום של העובדים. פיורנצה קווליירי, שעובדת באודיטוריות חברה שמפעילה אירועי מוזיקה ברומא, מושבתת כבר חודשים. היא אמרה בשיחה עם N12: "אנחנו מנסים לשרוד על ידי אירועים ויוזמות באוויר הפתוח. האירועים שמקבלים אישורים מיד הופכים לאירועים המוניים. יש ציבור שצמא לאירועים הללו, אבל יש גם את אותם האנשים שבאים ואומרים לי - 'אנשים מתים מהמחלה הזו'. אני חושבת שבלי המוזיקה - אלו לא חיים". 

 


מאז חודש פברואר, האירועים וההופעות הגדולות באיטליה בוטלו. בקיץ האחרון נערכו הופעות קטנות ויוזמות מקומיות, אבל לא מספיק בכדי להחזיק את כמות העובדים בתעשייה. בשבוע האחרון איטליה החזירה הגבלות חברתיות בעקבות העלייה במספרי הנדבקים ברחבי אירופה. אירועי ספורט רבים בסימן שאלה, ברים ומועדונים נסגרים בחצות, ואסור למכור אלכוהול אחרי 21:00 בערב.