משלחת ישראלית-אמריקנית נחתה היום (ראשון) לביקור בבחריין, בראשות ראש המל"ל מאיר בן שבת מהצד הישראלי, ושר האוצר סטיב מנוצ'ין ויועצו בכיר של טראמפ אבי ברקוביץ' מהצד האמריקני. מדובר בפעם הראשונה שמשלחת ישראלית נוחתת על אדמת בחריין. שתי המדינות צפויות לחתום על "הצהרה משותפת לכינון יחסי שלום", שתכלול בין היתר כינון יחסים דיפלומטיים ופתיחת שגרירויות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
תחת ההצהרה המשותפת ייחתמו בין 6 ל-8 מזכרים בתחומים שונים: משפט, תקשורת, אשרות כניסה, מדע וטכנולוגיה, סחר, אנרגיה, חקלאות ועוד. שתי המדינות יתחייבו שלא יבצעו פעולות עוינות אחת נגד השנייה ויפעלו למנוע פעולות עוינות של צד שלישי. עם זאת, ההצהרה המשותפת לא תכלול כל התייחסות לנושא הפלסטיני.
המשלחת יצאה בטיסה ישירה מנתב"ג למנאמה, בירת הממלכה ותהיה על הקרקע במשך 7 שעות בלבד. את המשלחת הישראלית מרכיבים מנכ"ל משרד החוץ אלון אושפיז וממלא מקום מנכ"ל משרד ראש הממשלה רונן פרץ, ומנכ"לים של משרדי ממשלה שונים. הטיסה עצמה הופעלה על ידי חברת אל על, באמצעות מטוס השלום שלה (4X-EHD), הקרוי על שם העיר קריית גת. מספר הטיסה נבחר על פי הקידומת הבינלאומית של הממלכה - 973.
ראש המל"ל והיועץ לביטחון לאומי מאיר בן-שבת, שעומד בראש המשלחת הישראלית, אמר לפני ההמראה כי הוא נרגש וגאה לעמוד בראש המשלחת. "אנו יוצאים לשיחות כדי לתרגם לתוכניות מעשיות ולסיכומים קונקרטיים את הצהרת השלום עליה חתמו במדשאת הבית הלבן נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ושר החוץ הבחרייני מטעמו של מלך בחריין חמד בן עיסא אאל-ח'ליפה", אמר. "אנחנו נרגשים, וביחד נישא תפילה שתוליכנו לשלום ותגיענו למחוז חפצנו לחיים טובים ולשלום".
ההסכם ייחתם בשעות הערב אחרי שורה של דיוני עבודה בין הצדדים. הביקור של המשלחת הישראלית בבחריין יסתיים עוד היום, ובתומו תשוב המשלחת לארץ, לקראת הגעתה של משלחת מאיחוד האמירויות לישראל ביום שלישי. מוקדם יותר היום, שר האוצר האמריקני נחת בישראל בדרך לבחריין לפגישה עם ראש המוסד. השניים דנו בהמשך ההסדרה מול מדינות נוספות באזור והרחבת הסנקציות והמשך הלחץ הכלכלי על אירן.
לפני כחודש נחתמו הסכמי השלום ההיסטוריים בין ישראל לאיחוד האמירויות ובחריין על מדשאות הבית הלבן. הנשיא טראמפ אמר במעמד החתימה כי "ההסכמים האלו ישמשו כבסיס לשלום כולל ברחבי האזור כולו, משהו שאף אחד לא העלה בדעתו שהוא אפשרי במהלך עשורים רבים, אבל ברגע שזה נעשה תוך כדי כבוד הדדי ושותפות, אנחנו מברכים את כולם על ההישג יוצא הדופן הזה".
ניר דבורי השתתף בהכנת הידיעה