פריצת דרך בחיסון לקורונה: באוניברסיטת אוקספורד בבריטניה פורסמו היום (שני) נתונים רשמיים על השלב הראשון של ניסוי החיסון בבני אדם. החוקרים הודיעו כי הניסוי עבר בהצלחה. החיסון החדש נוסה על 1,077 מתנדבים בגילאים 18-55 וכולם הראו עלייה במערכת החיסונית – גם בנוגדנים וגם ברמת החסינות התאית. בשורה נוספת שיצאה מהניסוי היא שלחיסון אין תופעות לוואי חריגות במיוחד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בניסוי, שפרטיו פורסמו בכתב העת הרפואי The Lancet, התוצאות על המתנדבים שחוסנו היו טובות. לצד פרסום הנתונים, באוניברסיטת אוקספורד כבר המשיכו בניסוי וכעת עם נמצאים בעיצומם של שלבים 2 ו-3. בשלבי הניסוי הבאים החיסון יינתן לקבוצות הרבה יותר גדולות של מתנדבים, ובאוקספורד משערים שהחיסון יהיה מוכן עד דצמבר 2020.
תופעות הלוואי שהופיעו אצל המטופלים שחוסנו היו בעיקר עייפות וכאבי ראש. היו עוד תופעות אחרות שכללו כאבים במיקום ההזרקה, כאבי שרירים, צמרמורות וחום – אך אלו הופיעו מעט פעמים במספר קטן במיוחד של ניסיינים. פרופ' אדריאן היל, חוקר בכיר באוניברסיטת אוקספורד, אמר כי התגובה החיסונית החזקה פירושה שהחיסון עשוי לספק הגנה מפני הנגיף אך הוא הדגיש: "שום דבר לא מובטח". לדבריו, המדענים מקווים להתחיל בניסויים בבני אדם בארצות הברית בשבועות הקרובים.
בנוסף, באוניברסיטת סאות'המפטון נבדקה תרופה מוכרת שניתנת בדרך כלל לחולי אסטמה, לאנשים שסובלים ממחלות נשימה אחרות ולעיתים גם לחולי שפעת במצב קשה. לא היה ברור האם התרופה הזו עוזרת לחולי קורונה והחוקרים מהאוניברסיטה בחנו אותה על 220 חולים. חצי מהם קיבלו את הטיפול וחצי קיבלו את הטיפול דמה.
על פי תוצאות המחקר, חולים שקיבלו את טיפול הדמה, היו בסיכון מוגבר של 79% להידרדר למצב קשה. החולים שכן קיבלו את הטיפול התרופתי הראו שהיא מונעת הידרדרות והופך את הקורונה למחלה קלה יותר. התרופה עוזרת לגוף בעיקר להתמודד עם המחלה בכל מה שקשור למערכת הנשימה והריאות – אך אין עדיין קביעה חד משמעית ליעילות שלה.