בעודנו מזיעים בחוץ ומתכנסים מול המזגנים בפנים, בחצי הכדור הדרומי עכשיו כבר חורף - והוא בעיצומו. זה מאפשר לנו הצצה ראשונה, מן קדימון, לשילוב של קורונה ושפעת בחורף. הנתונים שמגיעים משם מראים בבירור כי השנה, עד כה, השפעת קלה מאוד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
באוסטרליה נרשמו בחורף הזה עד כה 21 אלף מקרים של שפעת, לעומת 132 אלף בתקופה המקבילה בשנה שעברה. 36 חולים מתו משפעת באוסטרליה השנה, בשנה שעברה מתו שם משפעת 430 אוסטרלים - יותר מפי עשרה.
בדרום אפריקה, שכורעת עכשיו תחת הקורונה, נרשמו לפי הדיווח האחרון 85 מקרי שפעת בלבד, זאת לעומת 22 אלף מקרים בתקופה זו בשנה שעברה.
בארגנטינה חלה ירידה של 64% במקרי השפעת לעומת השנה שעברה: מ-4,210,000 ל-151,000 בלבד השנה. בצ'ילה שבדרום אמריקה נרשמו השנה קצת יותר מ-1,100 מקרים של שפעת, לעומת 210,000 מקרים בתקופה המקבילה בשנה שעברה. בשבועיים הראשונים של יולי, שיא עונת השפעת בכל שנה, לא נרשם בצ'ילה אף לא מקרה אחד.
הנחיות הריחוק וההיגיינה עושות את שלהן
אז למה זה קורה? ראשית ניתן לייחס זאת לכללי ההרחקה החברתית וההיגיינה. מסגר ואיסור התקהלויות ועד למסכות ולשטיפת הידיים התכופה - כל אלו משטחים גם את עקומת התחלואה של השפעת ושל גורמי מחלה מדבקים אחרים.
בנוסף, צריך לזכור שנגיף השפעת משתנה מדי שנה. סגירת השמיים והגבלות הטיסה מונעות את הפצת הזן החדש של השפעת ממדינה למדינה, מה שמותיר את האוכלוסייה מוגנת משנה שעברה. ישנם גם דיווחים על כך שיותר אנשים פונים להתחסן השנה נגד שפעת.
לצד כל זה, אסור לפסול את האפשרות שמדובר באבחון-חסר. זאת משום שמערכות הבריאות בכל אותן מדינות מרוכזות בטיפול בנגיף הקורונה.
המסקנה צריכה להיות - הכנה והיערכות חכמה לחורף. צריך להצטייד בחיסונים ולחסן קודם כל אוכלוסיות בסיכון וצוותים רפואיים. כמו כן, יש להכין את מערכת הבריאות לאתגר הכפול. ממבצע חיסול לאומי מאורגן לשפעת - בכל מקרה נרוויח. גם נגד הקורונה.