בעקבות הזינוק בתחלואת הקורונה בישראל, שינו הרשויות בגרמניה את ההנחיות - והן מגדירות כעת את ישראל כ"מדינה בסיכון" להידבק במחלה. משמעות ההנחיה היא שרוב מדינות המחוז של גרמניה ידרשו כעת מישראלים שמגיעים למדינה לשהות בבידוד של 14 ימים, והכניסה תורשה רק לאזרחי גרמניה, תושבים או בעלי סיבה עסקית או משפחתית שתצדיק את הנסיעה. זו הפעם הראשונה שישראל נכנסת לרשימה מאז שפורסמה, בסוף יוני, כחלק מהליך פתיחת הגבולות ההדרגתי של גרמניה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בכל מקרה, הכניסה לגרמניה מישראל מותרת בשלב זה רק למי שהם אזרחי גרמניה או תושבי המדינה, או שיש להם נימוק עסקי או משפחתי לבקר בה. ישראל אינה נמצאת ברשימת 14 המדינות שאושרה מהן כניסת תיירים לאיחוד האירופי. עד כה, החריגו הרשויות הגרמניות את ישראל מרשימת המדינות המסוכנות, המתפרסמת ומתעדכנת כמעט מדי יום באתר מכון "רוברט קוך", האחראי על המאבק במגפת הקורונה במדינה. כלומר, למי שהצליח להגיע מישראל לגרמניה - היה פטור מחובת בידוד.

נתב
נתב"ג, ארכיון|צילום: תומר נויברג פלאש 90

ואולם, בדיקת "גלובס" באתר המכון העלתה כי בסוף השבוע הוסיפו הרשויות את ישראל לרשימה, שבה 127 מדינות בסך הכול. בגרמניה, לכל מדינת מחוז יש מדיניות שונה לגבי היחס למטיילים ששבו ממדינות בסיכון, וברובן הם נדרשים להיות בבידוד של שבועיים. חלק מהן מסתפקות בתוצאות של בדיקת קורונה שלילית מהימים האחרונים. המכון מציין כי גם מי ששב מישראל בשבועיים האחרונים ונכנס לגרמניה צריך להיכנס מיידית לבידוד.

בסוף השבוע האחרון גם משרד הבריאות בקפריסין שינה את רשימת המדינות שאזרחיהן יורשו לטייל במדינה, והודיע שישראל ירדה בדרגה - היא אינה נמצאת יותר בקבוצת "המדינות הבטוחות". גם באנגליה פרסמו רשימה דומה שלא כללה את ישראל. לצד ישראל, לא כלולות ברשימה גם ארה"ב, שוודיה, מקסיקו, ברזיל, אירן, סין ועוד.

הכתבה המקורית פורסמה בגלובס

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001334639