ברקע המתחים הגוברים בין סין לארצות הברית, מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו אמר היום (שלישי) בריאיון לרשת פוקס ניוז כי ארצות הברית שוקלת לאסור שימוש באפליקציות סיניות, כולל האפליקציה הסינית הפופולרית "טיקטוק", בשל חשש מדליפת מידע של המשתמשים האמריקנים לממשל הסיני. "טיקטוק" מצידה, פועלת גם היא במקביל לצמצום חשיפת המידע האישי, והודיעה שהיא תוציא את פעילותה מהונג קונג בגלל חוק הביטחון הסיני שמאיים על פרטיות הגולשים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מזכיר המדינה הדגיש כי כרגע הם רק "שוקלים" את העניין. "אני לא רוצה לעקוף את הנשיא טראמפ בעניין הזה, אבל זה משהו שאנחנו שוקלים אותו", אמר. "אנחנו לוקחים את זה מאוד ברצינות". פומפאו הוסיף כי "אם אנשים רוצים שהמידע הפרטי שלהם יהיה בידי המפלגה הקומוניסטית הסינית - שיורידו את האפליקציה".
דבריו של פומפאו באים בתקופה של מתחים גוברים בין ארצות הברית לסין, אשר התפשטו לאחרונה במספר זירות, כולל ביטחון, סחר וטכנולוגיה. חברת טיקטוק הסינית, ספגה ביקורות חוזרות ונשנות מפוליטיקאים אמריקנים שטענו שהיא מסכנת את הביטחון הלאומי האמריקני בגלל קשריה לסין. לטענתם, ניתן יהיה לכפות על החברה "לתמוך ולשתף פעולה עם עבודות מודיעין בשליטת המפלגה הקומוניסטית הסינית".
טיקטוק מודיעה: מוציאים את פעילותנו מהונג קונג
בתוך כך, גם בטיקטוק מבצעים פעולות מנע נגד פגיעה פרטיות, ובחברה הודיעו כי האפליקציה תצא משימוש בהונג קונג בימים הקרובים בעקבות "חוק הביטחון הלאומי הסיני" שנכנס לתוקף בעיר בשבוע שעבר. בהודעה נמסר שטיקטוק תוכיח שאינה שומרת מידע על משתמשיה או מעבירה אותו לרשויות בסין.
החוק החדש מעניק סמכויות חריגות לרשויות בהונג קונג בהקשר של גישה למידע של גולשים, והוא מעלה דאגה בקרב בעלי האפליקציות בנוגע לחשיפת המידע הפרטי של המשתמשים בהן. רק בשבוע שעבר הודיעו פייסבוק, וואטסאפ, טוויטר, גוגל וטלגרם כי הם מבצעים גם שינויים בפעילותם בהונג קונג בעקבות כניסתו לתוקף של אותו החוק.