מדינות רבות ברחבי העולם לא מצליחות או חוששות להכיל את כמות הנדבקים בקורונה בגל השני, וחלקן מפעילות צעד קיצוני של הסגר. כמעט בכל העולם מדובר בהסגרים מקומיים ולא לאומיים, אבל עדיין מדובר בכמויות עצומות של אנשים שנאלצים לוותר על כמה מהחירויות הבסיסיות ביותר. ככה עושים את זה בעולם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עוצר או סגר נועדו למנוע התפשטות נוספת של נגיף הקורונה. מדינות וטריטוריות ברחבי העולם אוכפות את הסגרים בדרגות שונות בניסיון להתמודד עם התפשטות הנגיף בציבור הכללי, במקומות שבהם התחלואה קשה. חלק מהמדינות אוכפות הגבלות תנועה, אחרות אוכפות הגבלות על בסיס זמנים ושעות כגון עוצר לילי או סגרים מקומיים לפי ערים/שכונות ואפילו רחובות.
אוסטרליה
מדינת ויקטוריה דיווחה ביום ראשון על 63 נדבקים וחמישה מקרי מוות, השיא במספר החולים החדשים ליום נרשם ב-5 באוגוסט, ועמד על 725 מקרים חדשים. במדינה מסבירים לתושבים שהגבלות הסגר המלאות שהיו אמורות להסתיים ב-13 בספטמבר והוארכו עד 28 בספטמבר, נועדו להכיל ולבלום את ההתפרצות.
ראש הממשלה סקוט מוריסון אמר: "ההודעה של ממשלת ויקטוריה על הארכת הסדרי הסגר מהווה חדשות קשות עבור התושבים ותזכורת נוספת להשפעה ולעלויות הנובעות מאי היכולת להכיל את התפרצויות הקורונה".
סין
המעצמה מהמזרח הייתה המדינה הראשונה שאכפה הסגר של ערים שלמות ומאוחר יותר של מחוזות שלמים. עם התפרצות המגפה במדינה, הממשל הסיני החליט להטיל סגרים במוקדי התחלואה וספג על כך ביקורת קשה, טרם הגעת הנגיף למערב. כבר בהתחלה הושמעה ביקורת על המהלך, סביב העולם מומחים ושוחרי חופש טענו שאמצעים כאלה הם כלי מיושן ואפילו לא יעיל למאבק במגפה. בתחילה זו הייתה העיר ווהאן ואחר כך חבלי ארץ שלמים.
ראשי הכלכלה זעקו לקראת משבר, ומומחים לבריאות הציבור הצביעו על המחיר הפסיכולוגי של הצעדים. בארגון הבריאות העולמי אמרו ש"סגר על עיר שלמה זהו מהלך שלא נעשה בהיסטוריה של מדיניות בריאות הציבור הבין-לאומית". ארגון הבריאות אף כינה את ההחלטה להסגר בווהאן "חדש למדע". אבל תומכי הסגר טענו בתחילת אפריל שרק כך ניתן להוריד את מספר הנדבקים לאפס ורק אז - יוכלו כל הסגרים להסתיים או להשתחרר במידה מסוימת.
אירלנד
ב-12 במרץ אירלנד סגרה את כל בתי הספר, המכללות ומוסדות הלימוד עד סוף אוגוסט. ב-27 במרץ הודיעה הממשלה על צו סגר לאומי למשך שבועיים לפחות במהלכו הציבור התבקש להישאר בבית. כל החנויות והשירותים הלא חיוניים, כולל כל הפאבים, הברים, בתי המלון ומועדוני הלילה נסגרו, כל מפגש ציבורי ופרטי נאסר. הצעדים המגבילים הוארכו שוב ושוב עד 18 במאי.
באותו החודש פורסמה מפת דרכים להקלה במגבלות בחמישה שלבים, וכבר ב-20 ביולי המדינה הייתה אמורה להיות נקייה מהנגיף. אך פתיחתו של השוק נדחתה שוב ושוב עד 31 לאוגוסט. ב-7 באוגוסט הממשלה הודיעה על סגר אזורי ועל סדרת צעדים בשלושה מחוזות בעקבות עלייה מחודשת במקרי קורונה. ב-21 באוגוסט הוסרו ההגבלות המקומיות בשני מחוזות, אך במקביל הוארכו בשבועיים נוספים בחבל קילדארה והוסרו רק בסוף אוגוסט.
ניו זילנד
ב-23 במרץ ראש ממשלת ניו זילנד, ג'סינדה ארדרן, הודיעה על סגירת כל בתי הספר, וכעבור יומיים היא הכריזה על סגר בכל המדינה. כל משחקי הספורט והאירועים, כל תעשיית השירותים שאינם חיוניים נסגרו. אחרי יותר מחודשיים, ב-8 ביוני הודיע ראש הממשלה ארדרן, כי ניו זילנד תסיר את ההגבלות על חיי היום-יום, פעילויות עסקיות, כינוסים המוניים ותחבורה ציבורית, אך גבולות המדינה נותרו סגורים לרוב הנסיעות הבין-לאומיות.
לאחר התפרצות מחודשת באוקלנד ב-11 באוגוסט, הממשלה החזירה את אזור העיר אוקלנד לסגר חלקי - כל המפגשים החברתיים הוגבלו לעשרה אנשים. המפגשים הציבוריים היחידים המותרים בעיר הם הלוויות וחתונות שמוגבלות ל-50 אנשים.
ווייאטנם
אחרי הסגר לאומי נוקשה באפריל - ווייטנאם חשבה שניצחה את הקורונה. המדינה שבדרום-מזרח אסיה נחשבה לסיפור הצלחה במאבק במגפה, עם אפס מקרי מוות. אבל לפתע בחודש יולי דווח על 3 נדבקים במוקד תיירות מקומי, בעיר נא-טראנג. הממשלה פעלה מיד - עשרות אלפים פונו או נכנסו לבידוד באזור. היום ווייטנאם זהירה - אבל מתחילה לדון בחידוש הטיסות ופתיחת הגבולות למדינות השכנות.
יפן
האי היפני הוקאידו היה האזור הראשון ביפן שבו הוכרז על מצב חירום - הוטל סגר, התנועה הוגבלה במהירות ורמת התחלואה צנחה בזריזות. בחודש מרץ הרשויות השיבו את השגרה להוקאידו, רק כדי שחודשיים אחר כך תירשם במקום התפרצות קשה עוד יותר מהראשונה. ד"ר קיושי נגאסה שעומד בראש המערך הרפואי באי אמר: "אני מצר על כך שהסרנו את המגבלות מוקדם מידי, לא היינו צריכים לבטל את מצב החירום הראשון".
ארצות הברית
המדיניות של ארה"ב מול הקורונה שנויה במחלוקת מאז החלה המגפה. בעוד שמדינות רבות הטילו הסגר לאומי בקנה מידה מלא, הממשל האמריקני השאיר את ההחלטה על הסגר בידי ראשי המדינות. חלקן בחרו להיסגר, אחרות נותרו פתוחות.
היום 50 המדינות של ארה"ב יחדיו - רושמות את מספר המתים הגבוה בעולם. למרות זאת כל המדינות החלו להיפתח, חלקן רואות עלייה במספר המקרים - ומשהות את התוכניות לפתיחה כללית.
הודו
מספר החולים בהודו - מהגבוהים בעולם, בגלל אוכלוסייתה הגדולה. למרות שהודו סופרת 2 מיליון נדבקים, היא מתחילה להקל על צעדי הסגר במטרה להציל את הכלכלה שכבר צועדת לעבר כישלון קולוסאלי. תחנות הרכבת התחתית והרכבות נפתחו מחדש בניו דלהי השבוע, אבל המערכת שנושאת בדרך כלל 2.6 מיליון אנשים על בסיס יום-יומי נותרה שקטה בהרבה מהרגיל - ההודים עדיין בוחרים להישאר בבית.
פרופסור הלל ברקוביאר מהפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית, מדגיש שגם בגרמניה התפרצות במפעל בשר הובילה בסוף יוני לסגר מחודש על מחוז שלם. מחוז גוטרסלו - 640 אלף בני אדם חזרו לסגר מלא. פרופסור ברקוביאר מדגיש שבדרום קוריאה ובאנגליה הסגר מקומי בתוספת צמצום אירועים (פחות מ-10-5 אנשים בפגישות) הוביל להצלחה בשליטה על הגלים החדשים של התפרצות נגיף הקורונה.