מדינות אמריקה הלטינית הן המדינות בהן התפרצות מגפת הקורונה פגעה באופן הכי קשה מכל שאר העולם. כבר מעל 5 מיליון נדבקים בקרב המדינות הדרום-מרכז אמריקניות והקצב לא מאט. כ-640 מיליון אנשים מתגוררים באזור הזה של כדור הארץ ומומחי הבריאות טוענים כי יהיה קשה להשתלט על הנגיף בגלל העוני והצפיפות הגבוהה בערים הגדולות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הדיווח שסיפר על מעל 10,000 מקרים חדשים בקולומביה אמש (שני) גרם לאמריקה הלטינית לחלוף על פני 5 מיליון נדבקים - יום לאחר שהקולומביאנים דיווחו על שיא יומי של 11,470 מקרים.

כבר מעל 200,000 מקרי מוות דווחו במדינות השוכנות דרומית לארה"ב. המספר הכולל של ברזיל כבר מונה מעל 96,000 ומקסיקו עברה את 48,000. לשתי המדינות יש את מניין המתים השני והשלישי הגבוהים בעולם אחרי ארצות הברית.

אנשים עומדים בתור לתרומות מזון בסאו פאולו, ברזיל (צילום: Nelson Antoine, shutterstock)
חלוקת מזון בסאו פאולו, ברזיל. "אם לא יינקטו צעדים דחופים המגפה עלולה להפוך למצוקת מזון יבשתית"|צילום: Nelson Antoine, shutterstock

אמריקה הצפונית היא האזור עם המספר השני בגודלו של המקרים, עם 4.8 מיליון הידבקויות, ואחריו אירופה ואסיה, שלהן יש כ-3 מיליון נדבקים בכל אחת מהן.

"אמריקה הלטינית חשופה במיוחד לנגיף בגלל רמות גבוהות של עוני, עיור ואופי העבודה הלא פורמלי", כך על פי דוח של הוועדה הכלכלית של אמריקה הלטינית והקריביים ושל ארגון הבריאות הפאן-אמריקני שפורסם ב-30 ביולי.

קברים המוניים בברזיל (צילום: AP)
קברים המוניים בברזיל|צילום: AP

על פי "תוכנית ההתיישבות האנושית של האו"ם" יש יותר מ-100 מיליון אנשים ברחבי אמריקה הלטינית והקריביים שחיים בשכונות עוני. לרבים מהם משרות במגזרים לא חוקיים, עם רשת ביטחון חברתית דלה. כמו כן, רובם המשיכו לעבוד לאורך כל המגפה והגבירו את הסיכון להידבק.

בדוח הזהירו: "המגיפה הפכה למשבר תקדימי - מבחינה כלכלית וחברתית. אם לא יינקטו צעדים דחופים היא עלולה להפוך למצוקת מזון יבשתית, ולמשבר הומניטרי ופוליטי". באמריקה הלטינית קיים גם שיעור תמותה גבוה מהנגיף, ככל הנראה בגלל אחוזים גבוהים של אנשים השייכים לקבוצות סיכון כמו סוכרת והשמנה.