צפון קוריאנים נצטוו למסור את כלביהם "הבורגניים והמתנוונים", כפי שתוארו ע"י קים, כדי שישמשו כבשר למסעדות מכיוון שמדינתם סובלת ממחסור באוכל. הדיקטטור קים ג'ונג און הודיע ביולי כי בעלות על חיית מחמד מנוגדת לחוק ומאז הרשויות בצפון קוריאה מזהות בתים עם כלבים בבירה פיונגיאנג ומרכזות אותם. חלק מהכלבים נשלחים לגני חיות המנוהלים על ידי המדינה או שנמכרים למסעדות המגישות בשר כלבים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
קים ג'ונג און הצהיר כי כלבי חיות מחמד הם סמל ל"ניוון קפיטליסטי" והורה לרכז את הכלבים שבפיונגיאנג - ובעליהם חוששים שחיות המחמד האהובות שלהם משמשות כדי לפתור את מצוקת המזון של המדינה.
הדיקטטור קים הודיע ביולי כי בעלות על חיית מחמד הינה מחוץ לחוק, והוקיע את קיומו של כלב בבית כ"טרנד שנגוע באידיאולוגיה בורגנית".
"הרשויות זיהו משקי בית עם כלבי מחמד ואילצו אותם לוותר עליהם או שהחרימו אותם בכוח", אמר גורם לעיתון הדרום קוריאני "צ'וסון אילבו". "חלק מהכלבים נשלחים לגני חיות המנוהלים על ידי המדינה או נמכרים למסעדות שמגישות בשר כלבים".
דוח של האו"ם שפורסם לאחרונה קבע כי עד 60% מכלל 25.5 מיליון תושבי צפון קוריאה מתמודדים עם "מחסור נרחב במזון" שהחמיר תחת הסנקציות הבינלאומיות שהוטלו על צפון קוריאה בשל תוכניותיה הגרעיניות.
בשר כלבים נחשב זה מכבר למעדן בחצי האי הקוריאני, אם כי המסורת של אכילת כלבים הולכת ונמוגה בדרום קוריאה. ועדיין, כמיליון כלבים מגודלים בחוות למטרת צריכה כל שנה בדרום.
חברו הטוב של האדם הוא עדיין מצרך מצומצם בתפריט בצפון עם מספר מסעדות כלבים ייעודיות בפיונגיאנג. בשר כלבים פופולרי ביותר בחודשי הקיץ החמים והלחים שכן מאמינים בקוריאה שהוא מהווה מקור לאנרגיה ולחיזוק הסיבולת.
העיתון "צ'וסון אילבו" דיווח כי בעלי כלבים "מקללים את קים ג'ונג און מאחורי גבו" - אך אין דבר שהם יכולים לעשות כדי לסרב להיענות לרשויות. ניתן לפרש את הקללות כמעשה של התרסה נגד המנהיג שידוע שחשוב לו שיתייחסו אליו כישות עליונה.
הוצאת חיות המחמד מהחוק הפתיעה רבים מתושבי פיונגיאנג מהמעמד הבינוני, שהחלו להחזיק כלבים לאחר שהמשטר ניסה לעצב את דמותו כשהתמודד על אירוח הפסטיבל העולמי לנוער ולתלמידים ב-1989.
רק לאחרונה, באוקטובר 2018, קים עצמו הציג צמד כלבי ציד מקומיים בפני מון ג'ה-אין, נשיא דרום קוריאה, כסמל להפגת המתיחות ששררה בין שתי המדינות. ל"גורי השלום" התמזל הגורל כשמעברם לדרום קרה מעט לפני הדרישה מתושבי צפון קוריאה לשלם כמסים את פרוות כלביהם שהפכו למעילים, לציון היווסדה של מפלגת הפועלים.
הבעיה האמיתית - מחסור חמור באוכל
צפון קוריאה סובלת ממחסור נרחב במזון, שרק הולך ומחמיר עקב ההחלטה לסגור את הגבול עם סין בגלל נגיף הקורונה. במשך שנים בייג'ין היא התומכת העיקרית של פיונגיאנג והמקור לחלק גדול מהאוכל שנדרש כדי להאכיל את תושבי קים.
צפון קוריאה נפגעה קשה גם ממספר אסונות טבע בשנה שעברה, שהשפיעו על היבול, בעוד שהיא הושפעה קשה מהצפות שוב פעם החודש, כאשר יבולים באזורי המפתח החקלאיים במדינה נמחקו.
קים בכל זאת הצהיר שהוא ואנשיו יתגברו על המצב. המנהיג הצעיר אמר בישיבת הפוליטביורו, הוועדה המסדרת של המפלגה הקומוניסטית, ביום חמישי שלמרות שהאומה ספגה הפסדים קשים בשיטפון, היא לא צריכה לקבל סיוע חיצוני כדי לבטל את האפשרות שווירוס הקורונה יאיים עליהם.
כמעט 100,000 דונמים של אדמה הניתנת לעיבוד שקעו בהצפות, כאשר כמעט 17,000 בתים ויותר מ-600 מבנים ציבוריים נהרסו.
כשבשר חזיר ובקר מהווים לראשונה מותרות בלתי מושגות עבור רוב האנשים בצפון קוריאה, ייתכן שהחרמת כלבי פיונגיאנג אכן נועדה למנוע את הרעב הצפוי בחודשים הקרובים. מסקנה זו נובעת מכך ששטפונות חמורים שנגרמו בגלל גשמי מונסון אף הובילו את קים להאכיל קורבנות עם עתודות התבואה הפרטיות שלו.
ההחלטה של קים להשתמש בעתודותיו הפרטיות זכתה לתשומת לב מצד כמה דיפלומטים, ותיארה זאת כאיתות לסין לצורך סיוע בחירום.