בעוד כוחות החילוץ בביירות ממשיכים לפעול לאיתור נפגעים שנלכדו מתחת להריסות, מניין המתים מהפיצוץ ההרסני שאירע באחד המחסנים בנמל עלה הערב (רביעי) ל-135. מספר הפצועים הגיע כבר ל-5,000, ומצבם של עשרות נעדרים עדיין לא ידוע. נוסף על כך, כ-250,000 מתושבי העיר נאלצו לעזוב את בתיהם כתוצאה מהנזק הכבד שנגרם להם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
צוותי החקירה בלבנון ממשיכים לנסות ולהבין מהו הגורם שהביא לפיצוץ האדיר בנמל. הממצאים הראשוניים שהעלתה הבדיקה העלו כי 2,750 טונות של החומר הדליק אמוניום חנקתי אוחסנו במקום ברשלנות במשך שנים. ואולם, בלבנון נשמעים קולות רבים המפנים את האשמה דווקא לעבר חיזבאללה - ואם אכן יתברר כי יש לו חלק בעניין, והאירוע קשור לאמצעי לחימה שאוחסנו במקום, ארגון הטרור עלול למצוא את עצמו תחת מתקפה ציבורית חריפה.
בישראל ממשיכים לשמור על כוננות גבוהה למרות שחיזבאללה נמצא בנקודת שפל מבחינת התמיכה הציבורית בו, ומהלך התקפי שיוביל לפעולת נגד של ישראל רק עלול לחזק את הביקורת הקולנית על הארגון במדינה. בדיון הערכת מצב שקיימו בצה"ל הורה הרמטכ"ל אביב כוכבי לשמור על דריכות, ומחר תתקיים הערכת מצב נוספת שבה ייתכן כי יחול שינוי בהנחיות הכוננות שנותרו מאירועי השבוע שעבר.
בסוכנות הידיעות העולמית רויטרס צוטט הבוקר גורם המעורה בחקירת האירוע, שלדבריו מסתמן כי הפיצוץ נבע מרשלנות ומשנים של הזנחה סביב פינוי האמוניום החנקתי מהנמל. עוד אמר אותו גורם לבנוני לרויטרס כי נושא אחסון החומר הועלה בפני כמה ועדות ושופטים, אך "שום דבר לא נעשה" בנידון ולא התקבלה הוראה לסלק את החומר המסוכן מהמקום.
לפי הגורם ששוחח עם רויטרס, ביום שבו התרחש הפיצוץ פרצה שרפה במחסן 9 בנמל, והיא התפשטה לעבר מחסן 12, שם אוחסן האמוניום. גורם אחר המקורב לעובדי הנמל אמר לסוכנות הידיעות כי צוות שבדק את החומר לפני כחצי שנה הזהיר והתריע שהחומר יכול "לפוצץ את כל ביירות" אם הוא לא יפונה מהמקום.
לצורך חקירת האירוע, ממשלת לבנון החליטה להכניס למעצר בית את כל הפקידים והמנהלים המעורבים באחסון ושמירה של המחסן בנמל החלט מ-2014, עד שיימצאו האחראים לאסון. עוד הוחלט כי הצבא יהיה אחראי על יישום פקודת המעצר וכן יהיה אחראי לוודא שאף גורם לא "יזהם" בשטח את הראיות הנאספות לצורך החקירה.