נגיף הקורונה ממשיך להכות בעולם: למעלה מ-60 אלף מתו כתוצאה ומעל ל-1.1 מליון איש נדבקו ברחבי העולם. בארה"ב נקבע שיא שלילי עולמי של כמעט 1,500 מתים ביממה. בסין, בה התפרץ הנגיף, התאבלו היום (שבת) על האלפים שמתו – ברחבי המדינה הדגלים ירדו לחצי התורן, ובשידורי טלוויזיה ובאירועי בידור הזכירו את 3,326 "הקדושים" שמתו עד כה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הנתונים מראים שמספר המתים והנדבקים בנגיף הקורונה ממשיך לטפס ברחבי העולם. אולם, בספרד, שאזרחיה נמצאים תחת עוצר כבר למעלה משבועיים, מדווחים על ירידה במספר המתים היומי במשך יומיים ברציפות. ביום חמישי מספר המתים היומי עמד על 950, ביום שישי מתו כ-932, והיום דווח על 809 מתים ביממה האחרונה - 11,744 מתים בסך הכל.

קורונה בבריטניה (צילום: Matt Dunham, AP)
קורונה בבריטניה|צילום: Matt Dunham, AP

בבריטניה, שנמצאת תחת הסגר, נתגלו כבר 38,168 מקרי הידבקות בקורונה, ומספר המתים עומד על 3,605 בסך הכל. ראש הממשלה, בוריס ג'ונסון, יצא היום במסר מאחד וקרא למנהיגי האופוזיציה להצטרף ולעבוד עמו במלחמה נגד הווירוס שמתפשט במדינה. יועץ לממשל הבריטי ציין היום כי ההסגר שנמצאים בו האזרחים ימשך ככל הנראה עד סוף מאי.

משרד הבריאות באירן דיווח היום שמספר המתים במדינה עומד על 3,452, ובהודו דיווחו על הקפיצה הגדולה ביותר ביום אחד של נדבקים חדשים - 601 ביממה האחרונה - עלייה של 26%. בסך הכל, יש כיום בהודו כ-3,082 נדבקים ו-86 מקרי מוות כתוצאה מנגיף הקורונה. "העלייה במספר המקרים קשורה ככל הנראה לכינוסים דתיים שהתקיימו במסגד בניו דלהי בחודש מרץ", אמר גורם בכיר במשרד הבריאות ההודי. "אנשים מכל רחבי הודו ומחוצה לה הגיעו לאירוע הזה".

אנשים בדרום קוריאה (צילום: yochika photographer / Shutterstock.com)
צילום: yochika photographer / Shutterstock.com

בדרום קוריאה, שנראה היה כי הצליחה להשתלט על התפשטות הנגיף במדינה, מאריכים את מדיניות ההתרחקות החברתית בעוד כשבועיים, עד ה-19 באפריל. עד כה נרשמו למעלה מ-10 אלף מקרי הדבקה במדינה, ובשלב מסוים התפרצות הקורונה במדינה נחשב לשנייה הגרועה בעולם אחרי סין. ראש הממשלה צ'ונג סיי קיון אמר כי "אין לנו ברירה כרגע אלא להמשיך במדיניות התרחקות חברתית אינטנסיבית".

בתוך כך, מדינות העולם ממשיכות במרוץ להשגת מסכות וציוד רפואי. חבר עיריית בפריז תיאר זאת כ"חיפוש עולמי אחר המטמון". ראש ממשלת צרפת, אדואר פיליפ, אמר כי הוא "נלחם שעה אחר שעה" כדי להדוף את המחסור בציוד ובתרופות חיוניות לטיפול בחולי קורונה. ובארצות הברית, מדינות נלחמות בניהן על כל מכונת הנשמה פנויה ועל כל משלוח של מסכות.