האסטרונאוטים האמריקנים דאג הארלי ובוב בהנקן עגנו היום (ראשון) בתחנת החלל הבין-לאומית (ISS) עם קפסולת החלל שלהם, "דרקון", שסופקה ומופעלת על ידי חברת SpaceX הפרטית. עם קבלת תוצאותיהן של בדיקות הדליפות והלחץ שביצעו הצטרפו השניים אל חברי הצוות הרוסים והאמריקנים שכבר נמצאים בתחנה.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אתמול יצאה לדרך המשימה ההיסטורית אחרי 10 שנות מחקר ופיתוח, כחלק משיתוף פעולה של נאס"א עם חברתו של המיליארדר איילון מאסק. השיגור ממרכז החלל של נאס"א בפלורידה נקבע תחילה ליום רביעי האחרון, אלא שמזג האוויר הסוער באזור הוביל לדחייה - 17 דקות לפני שאמור היה לצאת לדרך.
בטיסה ההיסטורית לוקחים חלק שני אסטרונאוטים ותיקים, שכבר טסו בעבר לחלל. הראשון הוא דאג הארלי, שהחל את דרכו בתחום בשנת 2000 ובקורות חייו כבר שתי טיסות מהסוג הזה, כולל שיגור המעבורת האחרונה של 2011. השני הוא בוב בהנקן, שגויס לסוכנות החלל האמריקנית אחרי קריירה כמהנדס מבחני טיסה בחיל האוויר של ארה"ב. גם ברזומה שלו שתי טיסות במעבורות. על אף שהחללית צפויה לבצע את כל התהליכים באופן אוטונומי, השניים יהיו מוכנים כל העת לעבור לשליטה ידנית.
לפני 10 שנים, השיקה סוכנות החלל האמריקנית תוכנית שיתוף פעולה מסחרי, במטרה למצוא שותפים במגזר הפרטי שיוכלו לשגר יחד איתה מעבורות מאוישות. אחרי שהסתמכה במחקרה על החלליות שפותחו והופעלו על ידי סוכנות החלל הרוסית, חיפשו בנאס"א שותף מקומי וזול יותר לקראת מהלך עתידי. חברת SpaceX, שלה יש לא מעט קבלות בענף, הציעה את המחיר הזול ביותר - ונבחרה להחזיר ולשדרג את יכולות טיס החלל האמריקני.
כאמור, טיסת החלל המאוישת האחרונה המריאה מאדמת ארצות הברית ביולי 2011, ומאז הושבתה לגמרי תוכנית המעבורות של נאס"א. עד היום, 135 מעבורות שוגרו לחלל בהצלחה, מתוכן 2 התרסקו: ה"צ'לנג'ר" ב-1986 וה"קולומביה" ב-2003. כל אנשי הצוות בשני אסונות החלל הללו – 14 במספר, ביניהם גם האסטרונאוט הישראלי אילן רמון ז"ל – נהרגו.