הקורונה עדיין כאן: החל מאמצע מאי, כך על פי ארגון הבריאות העולמי, נרשמה עלייה חדה במספר החולים החדשים ליום. במשך חמישה ימים רצופים בשבוע שעבר נרשמו מדי יום יותר מ-100 אלף נדבקים חדשים ברחבי העולם. מוקדי ההתפרצות המדאיגים הם במרכז ובדרום אמריקה, שם זוהה קצב הדבקה מואץ בתוך הקהילה. במקביל, חלה ירידה במספר החולים שנפגעו בצורה הקשה ביותר מהמגפה כמו סין ואיטליה - ובמדינות שעברו את שיא ההתפרצות הראשוני כמו גרמניה ודרום קוריאה חוששים מגל שני. תמונת מצב עולמית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בחודש אפריל כולו מספר חולי הקורונה היומי לא חצה את רף 100 האלף, אולם החל מה-21 במאי ובמשך חמישה ימים רצופים נרשמו יותר מ-100 אלף נדבקים מדי יום, כך על פי נתונים מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס. ב-3 ביוני נשבר השיא: 130,400 חולים ברחבי העולם. את העלייה במספר החולים היומי ניתן להסביר בחלקה על ידי ריבוי הבדיקות, אולם במדינות רבות כמות הבדיקות עדיין אינה מספיקה על מנת לקבל תמונת מצב מדויקת.
עם התפתחות והתפשטות המגפה, מדינות רבות בחרו במסלולים שונים להתמודדות עמה. בתקופה האחרונה חלה האטה במספר החולים החדשים ברבות מהמדינות שנפגעו קשה מהמגפה, כמו סין, ארה"ב, בריטניה, איטליה, ספרד וצרפת.
מגמה הפוכה נרשמה בדרום אמריקה,במזרח התיכון ובאפריקה - שם מודאגים מקצב ההדבקה מואץ בתוך הקהילה. בלוב, עירק, אוגנדה, מוזמביק והאיטי הנתונים מראים שמספר המקרים המאובחנים מכפיל את עצמו מדי שבוע. בברזיל, הודו, צ'ילה, קולומביה ודרום אפריקה - מספר המקרים מוכפל מדי שבועיים.
"ארה"ב עדיין נחשבת לבעלת מספר החולים הגבוה ביותר", הצהיר מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי ביום רביעי האחרון. "במשך מספר שבועות, מספר המקרים המדווחים בכל יום באמריקה היה גבוה יותר מבשאר העולם כולו. אנחנו מודאגים במיוחד מהמצב במרכז ובדרום אמריקה, שם התפשטות המגפה מואצת במדינות רבות".
ד"ר מייק ראיין, מנכ"ל תכנית החירום הבריאותית בארגון הבריאות העולמי, אמר שהוא לא חושב שמרכז ודרום אמריקה הגיעו לשיא ההדבקה. לדבריו, בקאריביים ובדרום אמריקה מספר מקרי המוות עדיין נמצא במגמת עלייה.
בברזיל נרשמו ביום חמישי האחרון יותר מ-30 אלף חולים חדשים, מה שמעלה את מספר החולים הכולל במדינה לכמעט 615 אלף בני אדם. במקביל, מניין המתים זינק ב-1,473 והגיע ליותר מ-34 אלף בני אדם.
מספר החולים המאומתים בברזיל שני בלבד לארה"ב, שם דווח על קצת פחות מ-1.9 מיליון חולים ועל 108,211 מקרי מוות. בשיא ההתפרצות נרשמו בארה"ב יותר מ-30 אלף מקרים חדשים ביום. נכון לאתמול, הממוצע היומי לאורך השבוע עומד על 21 אלף חולי קורונה חדשים ו-942 מתים מדי יום.
מספר מדינות שעברו את שיא ההתפרצות הראשוני של המגפה - כמו דרום קוריאה, גרמניה וסין - חוו מאז התפרצויות משנה שהגיעו לאחר הקלות בהגבלות על האזרחים - מה שמעלה את החשש מפני גל שני. בסך הכול דיווחו הרשויות ב-214 מדינות בעולם על 6.6 מיליון חולים ו-391 מקרי מוות מאז דצמבר, אז דיווחה סין לארגון הבריאות העולמי על הנדבקים הראשונים מהנגיף במדינה.