בדומה לישראל, מדינות שונות באירופה מתחילות להרגיש רוח של שינוי אחרי חודשים קשים של מאבק בקורונה. בספרד אפילו הודיעו על חזרת שני ענפים מרכזיים במדינה, הקשורים זה בזה במידה רבה, לפעילות - התיירות והכדורגל. מנגד, מוקדים שונים בעולם דווקא מעוררים דאגה: בדרום אמריקה ובאפריקה מתמודדים עם היקף תחלואה רחב, ובגרמניה חוששים מגל שני אחרי פתיחת המסעדות והכנסיות. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בארגון הבריאות העולמי התייחסו היום (שבת) למצב באפריקה וציינו: "המגפה הגיעה היום לנקודת ציון משמעותית, עם הגעת הנגיף לכל מדינה ביבשת ואבחונם של יותר מ-100 אלף חולים מאומתים. מספר האנשים שמתו מקורונה ברחבי היבשת עומד כעת על 3,100.

גם בהודו מתעוררים חששות כבדים, לאחר שנרשם היום נתון שיא במגפה - יום שני ברציפות שבו התגלו יותר מ-6,000 מקרים חדשים. זאת, זמן קצר בלבד לאחר שהודיעה המדינה על הקלות בסגר, שנמשך כחודשיים. לעומת זאת, לראשונה מאז התפרצות הנגיף, לא נמצאו ביממה האחרונה חולי קורונה חדשים בסין.

אכיפת הגבלות קורונה בהודו (צילום: רויטרס, רויטרס_)
שוטר בהודו אוכף את ההגבלות. מספר החולים במדינה מטפס|צילום: רויטרס, רויטרס_

ברזיל - 20 אלף חולים ביממה

במדינה הגדולה ביותר בדרום אמריקה התגלו ביממה האחרונה 20 אלף חולים חדשים, והיא כעת השלישית בעולם במספר חולי הקורונה - אחרי ארה"ב ורוסיה. "דרום אמריקה הפכה למוקד קורונה חדש, וברזיל היא המדינה שהושפעה יותר מכולן מהתפשטות הנגיף", אמרו היום בארגון הבריאות העולמי.

בתוך כך, הנשיא בולסונארו ממשיך להסתבך גם בזירה המשפטית. בתיעוד פגישת קבינט שפרסם בית המשפט כחלק מחקירה נגדו, נשמע בולסונארו מודה בכך שניסה להחליף את צמרת המשטרה בעיר ריו כדי לגונן על האינטרסים של משפחתו. בולסונארו הגיב על פרסום ההקלטה ואמר שאין בה ראיות שפעל לא כשורה, והכל בגדר "אוויר חם"

חשש להתפרצות נוספת בגרמניה

בגרמניה, שקיבלה שבחים על התנהלותה במשבר הקורונה, 7 בני אדם נדבקו ככל הנראה במסעדה בצפון-מערב המדינה. אלה המקרים הראשונים של הידבקום מאז שחזרו המסעדות במדינה לפעילות לפני כשבועיים.

נוסף על כך, בעיר פרנקפוקט אובחנו יותר מ-40 בני אדם כחולים אחרי שהשתתפו בתפילה בכנסייה ב-10 במאי. מחשש להתפרצות נוספת, הכנסייה סגרה בשנית את שעריה למתפללים, וכך עשו גם כנסיות נוספות ומסגדים באזור.

הקנצלרית אנגלה מרקל התייחסה להתפתחות וביקשה להרגיע את הציבור. לדבריה, המדינה "הצליחה עד כה בהשגת היעד של מניעת קריסת מערכת הבריאות".