שגרת קורונה: ההגבלות מוסרות, עסקים נפתחים מחדש, מערכת החינוך גם חוזרת לעבוד  – אך ברקע עדיין יש את החשש מפני התפרצות נוספת של הנגיף. באמצעות איכונים סלולריים שנעשו מאז אפריל 2019, בניו יורק פוסט פרסמו מחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת שיקגו, שבדקו מהם המקומות הבטוחים ביותר שהסיכוי להידבק בהם בקורונה הוא נמוך מאוד, לעומת המקומות שבהם סכנת ההידבקות גבוהה יותר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

כדי לומר איזה מקום מסוכן יותר ומדבק יותר, החוקרים בדקו את מספר הלקוחות שהגיעו לעסקים השונים, את השעות בהן הגיעו ואת משך הזמן בו הם שהו במקום. ככל שמספר האנשים גדול יותר והשהות במקום ארוכה יותר – סכנת ההידבקות בנגיף גבוהה יותר.

פתיחת השווקים (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
פתיחת השווקים|צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

מהנתונים שנאספו עולה כי עסקי מזון מהיר נוטים להיות קטנים בגודלם וצפופים, עם מספר גבוה מאוד של לקוחות לשטח קטן, אך הם שוהים במקום לזמן קצר. לעומת זאת, לחדרי כושר מגיעים מספר מועט של אנשים, אך הם שוהים זמן רב יותר במקום – כך שסכנת ההידבקות שם גדולה.

ומה בנוגע למסעדות ובתי קפה? החוקרים טענו כי יש לחשוב פעמיים לפני שפותחים אותם לציבור. בדומה לחדרי כושר, גם לקוחות שמגיעים למסעדות שוהים במקום זמן רב והם עלולים להפיץ את הנגיף ולהדביק את האנשים שסביבם. יחד עם זאת, יש לשים לב לכך שלא כל מסעדה או בית קפה דומים אחת לשנייה.

מסעדה בתאילנד חוזרת לשגרת קורונה (צילום: ap)
חזרה לשגרה בתאילנד: מסעדה מקומית נפתחת מחדש|צילום: ap

נניח שיש שתי מסעדות שמשרתות את אותו מספר לקוחות מדי יום, אך באחת מהן מספר הלקוחות מתפרש לאורך כל היום ובמסעדה האחרת רוב הלקוחות מגיעים בשעות הבוקר – התוצאה היא שהמסעדה השנייה, עם מספר הלקוחות הגבוה שמצטופפים באותו מקום ובאותה שעה, היא בעלת סיכון גבוה יותר.

יחד עם זאת, החוקרים הדגישו שהנתונים שמגיעים מהטלפון הסלולרי לא יכולים לספר לנו הכל, ולפעמים אף יכולים להטעות אותנו. לדוגמה, עסקים שנמצאים בשכונות עניות עלולות להיראות לנו עם מספר לקוחות נמוך בגלל שתושבים מקומיים לא משתמשים בטלפונים חכמים ולכן אין תיעוד שלהם.

עוד ציינו החוקרים, כי לא ניתן ללמוד מנתוני הסלולר על התנועה של הלקוחות בתוך העסקים או באילו משטחים עם נגעו. קשה מאוד להבין אם הם שהו בתוך בניין או שהם שהו מחוץ לעסק תחת כיפת השמים – מקום שהסיכון להידבקות בו עשוי להיות נמוך יותר.