בסין, שהייתה מקור התפשטות נגיף קורונה, עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות באזורים שונים בשטחה. בשוק אוכל בבירה אובחנו כמה חולים, מה שהוביל לשורה של צעדים דרסטיים מצד השלטונות, בניסיון לייצב את המצב. זאת למרות השליטה המסוימת שהושגה על ההתפרצות והקפדה על הנחיות הריחוק. במקביל, בארגון הבריאות העולמי מודאגים נוכח מגמות התחלואה המתגברת במדינות שונות בעולם, ומתריעים: "עומדים בפני שיא שני של המגפה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"יש להישאר ערניים לסיכונים"
בסין, שנראה היה שהצליחה להשתלט על ההתפרצות, התגלו היום (שבת) 18 חולים חדשים – 6 מהם בבייג'ינג. בימים האחרונים אובחנו עשרות מקרים, שמקורם בשוק האוכל בבירה, וכך רף הכוננות במדינה כולה עלה משמעותית. מבצע בדיקות רחב יצא לפועל בעקבות גילויי התחלואה החדשים – למעלה מ-5,000 דגימות נלקחו מאז אתמול.
"יש להמשיך ולהקפיד להימנע מהידבקות בקורונה", אמר שו חגי'אן, דובר עיריית בייג'ינג במסיבת עיתונאים. "עלינו להיות מוכנים למאבק ממושך עם הנגיף ולהישאר ערניים לסיכונים", הוסיף. מצב חירום מיוחד הוכרז במחוז בייגי'נג, בניסיון לעצור את ההידרדרות.
בבירה הקפידו עוד קודם על מדיניות מחמירה יותר. זאת, מכיוון שאירוע פוליטי ארצי גדול נקבע לסוף מאי, אחרי שנאלצו לדחות אותו מחודש מרץ. הבקרה הייתה נרחבת, וכללה הגבלות על אנשים שהגיעו לבייג'ינג ממקומות אחרים בסין והכנסה לבידוד בבתי מלון של כל השבים מחו"ל. מרגע שהסתיים הכינוס, החלה מגמת הקלה בהנחיות, וכעת – עם הופעתם של מקרי קורונה חדשים – הרשויות מחשבות מסלול מחדש.
ארה"ב: למעלה מ-2 מיליון חולים מאז פרוץ המגפה, שיא חדש נשבר במקסיקו
במקביל למתרחש בסין, במדינות רבות אחרות בעולם עדיין סופגים מכות קשות. בארצות הברית התגלו אתמול למעלה מ-25 אלף נדבקים חדשים, ומאז התפרצה המגפה במדינה – אובחנו כ-2 מיליון חולים בסך הכל. מניין המתים כתוצאה מהנגיף ברחבי ארצות הברית עומד על 114,669 בני אדם.
מוקד משמעותי נוסף הוא בריטניה. שם, נרשמו יותר מ-50 אלף מקרי מוות בסך הכל – היקף נרחב ביותר, שמדורג שני, אחרי ארצות הברית. לאחר שהממשלה המקומית אישרה שורה של הקלות על הציבור, כעת חוזרות חלק מהמגבלות. פעילות בבתים סגורים, גם אם היא של בני משפחה, אסורה בשלב זה. אך החל משבוע הבא – חנויות ובתי תפילה יוכלו להיפתח מחדש.
במקסיקו, נרשם אמש שיא הנדבקים במדינה ליום אחד – למעלה מ-5,000 בני אדם אובחנו כחולי קורונה, ו-504 מתו מהמחלה. גם בברזיל המספרים ממשיכים לטפס: עד כה התגלו במדינה יותר מ-828 אלף חולים בנגיף, וכ-41 אלף הלכו לעולמם לאחר שנדבקו בקורונה.
ארגון הבריאות העולמי: "ניתן להגדיר את המצב כגל שני"
בארגון הבריאות העולמי מודאגים בעקבות הנתונים החדשים מכמה מדינות ברחבי העולם. שם, שמו לב כי ישנם מקומות בהם אמצעי הסגר לא נאכפים בצורה מספקת, והמשך העלייה בשיעורי הנדבקים מדליקה נורות אדומות בארגון.
"יש מדינות באירופה, בדרום-מזרח אסיה ובצפון אמריקה ששברו שיאים וצריכות לעשות את דרכם החוצה מהמצב הזה", אמר ד"ר מייקל ראיין, מנכ"ל תכנית החירום של ארגון הבריאות העולמי. "ניתן להגדיר את המצב הנוכחי במדינות מסוימות כגל שני או כשיא שני. במילים אחרות, המחלה לא הגיעה לרמה נמוכה מספיק".
הוא הוסיף כי ייתכן והמצב קשור בפתיחה המחודשת של המשק והחברה, לאי השמירה על הריחוק החברתי, לחוסר היכולת לבצע מספיק בדיקות ולאי ההקפדה על בידוד אנשים עם סיכויים להתגלות כחולים. במהלך אותה מסיבת עיתונאים שערכו בכירי הארגון אתמול, שב וציין המנכ"ל תאודרוס אדהנום גברה-יסוס כי הוא מקווה שיפותח חיסון בקרוב, והדגיש כי הוא קורא למדינות לשתף את החיסון העתידי זו עם זו.