עד לפני כמה חודשים איש ברחבי העולם - מלבד מספר מצומצם של חוקרים ורופאים - לא שמע על נגיף הקורונה, או בשמו הרשמי "קוביד 19". אז החלו להתפשט ברחבי העולם דיווחים על וירוס מסתורי שמקורו במחוז חוביי שבסין ותוקף את מערכת הנשימה. במהלך החודשים האחרונים דילג נגיף הקורונה ברחבי הגלובוס והבוקר (רביעי) חצה מניין הנדבקים בעולם את רף ה-2 מיליון, יותר מ-125 אלף מתו. התפרצות הקורונה: תמונת מצב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מאפייני הנגיף שמתפשט בקצב מהיר פוגע בעיקר באוכלוסייה המבוגרת ואחוז התמותה ממנו גבוה - אולם לא כפי שסברו תחילה החוקרים - עדיין נחקרים. לפני שבועיים עמד מניין החולים על מיליון ותוך זמן קצר הוכפל מספר הנדבקים. כרבע מכלל החולים בעולם נמצאים בארצות הברית, שם חצה מספר המאובחנים את ה-600 אלף וכ-25 אלף מתים.

10 המדינות שבהן אובחנו עד כה הכי הרבה חולים מאומתים:

1. ארה"ב

2. ספרד

3. איטליה

4. צרפת

5. גרמניה

6. בריטניה

7. סין

8. אירן

9. טורקיה

10.בלגיה

מוקדי ההתפרצות המשמעותיים ביותר אחרי ארצות הברית נמצאים באירופה ובעיקר באיטליה וספרד, שם אובחנו עד כה כ-165 אלף חולים וכ-20 אלף כבר מתו. בבריטניה - שהגיבה באיחור בעקבות המחשבה הראשונית שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם המגפה מבלי לפגוע בכלכלה היא פשוט לתת לרוב האוכלוסייה להידבק - כמעט מאה אלף נדבקו וכ-12 אלף מתו. מומחים חוששים כי הממלכה עתידה להיות המדינה האירופאית שתושפע מהקורונה בצורה המשמעותית ביותר. עם זאת, לפני בריטניה ניצבת צרפת עם כ-15 אלף מתים וכ-143 חולים מאומתים ואחריה, ובפער ניכר, גרמניה עם כ-3,500 מתים ומספר כמעט זהה של חולים לצרפת.

 

גשר ווסטמיניסטר היום (צילום: Matt Dunham, AP)
גשר ווסטמיניסטר בלונדון. ייקח זמן עד שיתמלא באנשים|צילום: Matt Dunham, AP

הקורונה פגעה אנושות גם בכלכלה העולמית ומדינות רבות מדווחות על עלייה דרמטית במספר המובטלים. הדרך הנפוצה ביותר להתמודד עם הנגיף היא באמצעות בידוד חברתי ועצירה כמעט מוחלטת של מרקם החיים. מקומות עבודה נסגרו וחלק משמעותי ביותר מהאנושות נמצא כעת בבידוד חברתי.

בתוך כך, מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי הזהיר כי "בזמן שנגיף הקורונה מתפשט במהירות רבה מאוד, הוא מתפוגג הרבה יותר לאט. במילים אחרות - הדרך למטה הרבה יותר איטית מהדרך למעלה". לדבריו, המסקנה היא שיש להסיר את מגבלות התנועה מסביב לעולם באופן מבוקר והדרגתי. "זה לא יכול לקרות בבת אחת", סיכם.