לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שנה חלפה מאז סדרת הכתבות "תיירים אאוט" על שורה של מדינות באירופה שסבלו מעודף התיירים, ואם אז זו הייתה סדרה דוקומנטרית, היום היא נראית יותר כמו מדע בדיוני. "בכל פינה יש הרבה אנשים ואי אפשר לזוז!", התלוננו אז המקומיים שיצאו למאבק כדי להרחיק תיירים מהם.
והיום - הכל ריק. בלונדון, וגם באמסטרדם, שאי אפשר היה לעבור ברחובותיה עם אופניים מעומס התיירים. העיר ריקה ומהוססת, מתלבטת איך נכון לנהוג בתקופה מוזרה שכזאת. בעונה שעברה הייתה אחת מעונות התיירים העמוסות בהיסטוריה של העיר. העיר הייתה מפוצצת ולכל האטרקציות היה צריך להזמין מקומות מראש.
השנה התמונה היא אחרת לגמרי והרבה אנשים חושבים שעכשיו הם מצטערים על זה שהם התלוננו אז, והם מנסים עכשיו ממש למצוא דרכים לאיך אמסטרדם תיראה ביום שאחרי. השקט של החודשים האחרונים הוביל לתקופה של חשבון נפש. מי שמתפרנס מתיירים משוע שיחזרו, זאת לעומת התושבים שרבים מהם חושבים אחרת וזוכרים היטב מה התיירות עשתה לחייהם.
מה שנכון באמסטרדם, נכון גם בוונציה. בחודשים האחרונים, לראשונה זה שנים, המים בתעלות המפורסמות הפכו שוב לכחולים בהירים. התושבים מתריעים כבר שנים ששימוש היתר בתעלות יוביל לחורבן העיר. והנה שם, דווקא עכשיו ערכו התושבים בוונציה הפגנות גדולות בקריאה לנצל את ההפוגה הכפויה כדי לבצע רפורמה מקיפה בענף התיירות. לעיר אין חיים בלי תיירים.
ענף התיירות הוא הקורבן הגדול ביותר של הקורונה עד עתה. מי היה מאמין לפני שנה שמ"תיירים אאוט" נעבור ל"תיירים אין". אבל עבור רבים התקופה הזו היא הזדמנות לחשוב, להסיק מסקנות, לשנות. לוודא שביום שאחרי המציאות תהיה מאוזנת יותר, שהתושבים יצליחו סוף סוף לחיות בשלום לצד התיירים.